8 Mayıs 2024 Çarşamba

Bakırköy Dznunt Surp Asdvadzadzni Kilisesi’ne Kundaklama Teşebbüsü

Cuma günü sabah erken saatlerde, Bakırköy’de bulunan Dznunt Surp Asdvadzadzni Kilisesi’nin sokak kapısı kimliği belirsiz bir kişi tarafından ateşe vermeye çalıştı ve olay yerinden kaçtı.

Türkiye Ermenileri Patrikhanesi sekreteryası tarafından olayla ilgili açıklama yapıldı.

BAKIRKÖY’DE ÜZÜCÜ BİR OLAY MEYDANA GELDİ”

Cuma, 8 Mayıs 2020 günü sabahın erken saatlerinde, Bakırköy’de bulunan Dznunt Surp Asdvadzadzni Kilisesi’nin sokak kapısı önünde üzücü bir olay meydana geldi. Kimliği belirsiz bir kişi Kilise’nin Sokak kapısını ateşe vermeyi deneyerek kaçmıştır. Vakıf Yönetim Kurulu derhal Emniyet Güçleri’ne şikâyette bulunmuştur. Kilise Din Görevlisi Patrikliğimizi bilgilendirirken İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı da Patrikliğimizle temasa geçerek üzüntüsünü belirtmiş ve failin en kısa zamanda yakalanacağını belirtmiştir.

Patrikliğimiz, Kilise’de ve herhangi bir bölümünde veya kapısında, görevlilerde herhangi bir hasar oluşmamış olduğunu tespit etmiştir.

İstanbul Valiliği, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün açıklamasından da belli olduğu üzere zanlı ele geçirilmiş olup tahkikat devam etmektedir.

Patriklik Sekreteryası

Açıklamanın ardından, Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, şüpheli M. K.’yi kısa sürede belirledi. gözaltına alınan M.K. emniyete götürüldü. İfadesine başvurulan şüphelinin, “Koronavirüsü bunlar başımıza bela ettiği için yaktım” dediği iddia edilen M.K’nin akli dengesinin yerinde olmadığı söylendi. Şüpheli M.K yapılacak sorgunun ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. 

VALİ’DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dün sabah saatlerinde Cevizlik Mahallesi’ndeki Surp Asdvadzadzni Ermeni Kilisesi dış giriş kapısının yakılmasına yönelik eylemin failinin yakalanması amacıyla, il emniyet müdürlüğümüzce başlatılan çalışmalarda, olayın şüphelisi M.K. adlı şahıs yakalanmıştır. Konuyla ilgili tahkikat sürdürülmektedir.” 

Episkopos Dahdal Arsuz’da ve Mersin’de Ayinlere Katıldı

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Türkiye’ye gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Paskalya öncesindeki...

Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi’nde Kutsal Sunu Ayini

Lusavoriç Korosu'nun 95. yılı Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi'ndeki Surp Badarak'a (Kutsal Sunu...

Aziz Corç’un İsim Bayramı İskenderun’da Ayinle Kutlandı

Hristiyanlığın simge isimlerinden Aziz Corç’un İsim Bayramı dolayısıyla, İskenderun Aziz Corç (Mar Circos) Rum Ortodoks Kilisesi'nde özel...

Mersin Rum Ortodoks Kilisesi’nde Matem Haftası ve Paskalya Kutlamaları

Kutsal Ortodoks Kiliseleri'nde 2024 yılı Paskalya orucunun son haftası olan Matem Haftası 28 Nisan pazar akşamı başladı,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi