8 Mayıs 2024 Çarşamba

Güney Kore’deki Kiliseler, Tam Zamanlı İbadet Hizmetlerine Geri Döndü

Güney Kore’de mega kiliseler dahil olmak üzere tüm kiliseler insan sayısındaki kısıtlamalara tabi olarak tam zamanlı hizmetlerine geri döndü. 

Güney Kore hükümeti 26 Nisan tarihinden itibaren tüm kiliselerin, belirli kısıtlamalar çerçevesinde tam hizmet vermesine resmi olarak izin verdi. Hükümet tüm dini ve spor organizasyonları için belli kurallara uyulması şartı ile istisna tanıdı.

Seul’deki en büyük kiliselerden biri olan ve 3.000 kişilik cemaat kapasitesine sahip Onnuri Kilisesi, sadece 700 kişinin katılabileceği ibadet hizmetleri ile tekrar açıldı. Kilise ziyareti için ”online rezervasyon” yapma zorunluluğu bulunuyor.

İki ay sonra ilk kez Onnuri Kilisesini ziyaret eden Hıristiyan Yan Sung-Kyung: “Kilisedeki ibadetlere katılmak online vaaz yayınları dinlemekten çok daha etkileyici” açıklamasında bulundu.  

Onnuri Kilisesi cemaatinden 34 yaşındaki Han Jin Gong: “Kilisemizin başkaları için bir örnek olmasını umuyorum” dedi. 

Dünya çapındaki çok sayıda kilise, koronavirüsün yayılmasını önlemek adına çevrimiçi ibadet hizmetleri yürütmeye başladı.

Güney Kore’nin ardından ABD hükümeti de, çeşitli eyaletlerdeki kitlesel toplantılar üzerindeki kısıtlamaları yavaş yavaş gevşetmeyi planlıyor.

Montana eyaletinin Bozeman şehrindeki Summıt Kilisesi de sosyal mesafe kuralları çerçevesinde ibadet hizmetlerini yeniden başlatmayı planlıyor. 

Summıt Kilisesinin kıdemli papazı Lance Steves, insanları korumak ve cemaatinin sosyal mesafeyi uymasını sağlayabilmek için sandalyeleri iki metre aralıklarla yerleştireceklerini açıkladı. (cnl.news/O.D)

İskenderun’da Bayramlaşma Etkinliği

İsa Mesih’in ölümden dirilişinin kutlandığı Paskalya Bayramı dolayısıyla, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi salonunda protokol bayramlaşma...

Hristiyan Yardım Kurumundan, Çocukların Eğitimine Destek

Somali'de Halima ile çocukları Sahra, Ahmed ve Yasir inançları nedeniyle zulüm gören Hristiyanlardan bazıları. 2012 yılında İsa'yı...

Aşırılık Yanlıları Mısır’da Evleri Ateşe Verdi

Nisan sonunda Mısır’ın Minya kentinin Al-Fawakher köyünde Kıpti Ortodoks Hristiyanlara ait çok sayıda ev ve dükkân ateşe...

Radyo Kanalı Kuzey Kore’de Müjde’yi Duyurmaya Devam Ediyor

Dünyanın en baskıcı yönetimi altında, İsa Mesih'in Müjdesi radyo kanalı aracılığıyla duyuluyor. Özgür Kuzey Kore Radyosu (Free...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi