14 Mayıs 2024 Salı

Çin’de 400 bin Kişi Yeniden Karantinada

İkinci dalgadan korkan Çin, Pekin yakınlarında 400 bin kişiyi yeniden karantinaya aldı.

Koronavirüs salgınında ikinci bir dalga ihtimalinden endişelenen Çinli yetkililer, Pekin yakınlarında 400 bin kişinin yaşadığı Hebei bölgesindeki günlük vakalarda küçük de olsa bir artış görülmesi üzerine yeniden sıkı önlemleri devreye soktu. 

Son iki haftadır vaka sayılarında artış yaşanan başkent Pekin’in komşusu Hebei vilayetinin Anşin bölgesinde, ilan edilen sıkı önlemler hemen yürürlüğe kondu. 

Çin, geçen yılın sonlarında ortaya çıkan salgına karşı sıkı önlemler almış ve vaka sayılarını düzenli bir şekilde azaltmayı başarmıştı. 

Şimdi salgının ikinci bir dalga halinde yeniden yayılması ihtimalinden çekinen yetkililer, vaka sayılarındaki küçük artışları bile riskli bularak hemen kontrol altına almaya çalışıyor.

Çin’in diğer bölgelerinde durum nasıl?

Çin, son aylarda ülke genelinde hastalığın yayılma seyrini tersine çevirmeyi başardı. Mart ayı sonlarında 80 bin vakaya ulaşan ülkede o günden bu yana sadece 4 bin 700 vaka görüldü. Haziran ayı ortalarından bu yana yeni vakalar ise çoğunlukla Pekin ve biraz da oradan komşu vilayet Hebei’ye sızanlardan ibaret. 

Çin’in geri kalan bölgelerinde sadece tek tük bazı vakalar çıkıyor ve bunların çoğunun başka ülkelere seyahat edip dönenler tarafından getirildiği anlaşılıyor. (BBC)

WFP: Afganistan’da Yardım Kamyonları Bölgeye Giremiyor

Afganistan’da sağanak yağışlar sonrası meydana gelen sel felaketi sonrası Dünya Gıda Programı (WFP), insani yardım kamyonlarının bölgeye...

Gazze’nin Kuzeyinde Sağlık Sistemi Çöktü: Tüm Hastaneler Hizmet Dışı

Filistin Sivil Savunma tarafından yapılan açıklamada Gazze’nin kuzeyindeki tüm hastanelerin hizmet dışı kaldığı kaydedildi. Birleşmiş Milletler’e bağlı insani...

Sivas’taki Tarihi Kilise Açık Artırmaya Sunuldu

Sivas’ın Hafik ilçesinde bulunan ve 19’uncu yüzyılda yapıldığı düşünülen tarihi kilise, açık artırma usulü ile satılacak. Sivas’ın...

Yardım Kuruluşu, Hristiyan Kızın Hayalini Gerçekleştirdi

Hindistan'ın küçük bir köyünde yaşayan Radha, inancı nedeniyle toplumdan dışlanıyordu. Ekonomik sıkıntılardan dolayı eğitim hayatına devam edemedi....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi