29 Nisan 2024 Pazartesi

Yunanların %70’i Koronavirüsün Komünyon Yoluyla Bulaştığına İnanıyor

MEGA televizyon kanalının talebi üzerine 23 – 29 Eylül tarihleri arasında Metron Analysis Sosyal Hizmetler kuruluşu tarafından yapılan sosyolojik araştırmalar herkesi şaşırtan sonuçlar ortaya koydu.

Araştırmaların en çok dikkat çeken verisine göre, Yunanistan halkının %70 oranındaki çoğunluğu, koronavirüs vakalarının Komünyon (Efkaristiya) aracılığı ile yayıldığına inanıyor. Koronavirüsün kiliseler aracılığı ile yayılmadığını savunan kişilerin oranı ise %22’yi geçemedi.

Araştırma kapsamında; maskenin insanları virüsten koruyup korumadığı, aşının koronavirüs karşısında etkili olup olmadığı ve koronavirüsün yayılmasındaki etkenler gibi konulara yer verildi.

Araştırmacıların paylaştıkları verilere göre, ankete katılan Yunanların %81’i maskenin insanları virüsten koruyabileceğine inanırken, %17’si radikal bir şekilde bu gerçeğe inanmayı reddediyor.

Maske takmanın önemi gibi aşı olmanın gerekliliğini de sorgulayan anket: Yunan halkının sadece %59’unun koronavirüse karşı aşının etkisine inandığını, %35’inin ise aşıya tamamen karşı olduğunu gösterdi.

Anket sonuçlarından da görüldüğü gibi Koronavirüsün yayılması ve önlenmesi gibi konular Yunanistan halkının bölünmesine neden oldu.

Ayrıca hatırlatılması gerek ki, Yunanistan’daki zorunlu maske takma yasasına karşı protestolar devam ediyor. (Credo Press/O.D)

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Hatay İskenderun’da Palmiye Pazarı

İskenderun’da Bayram Coşkusu Kilise Bahçesine Taştı İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde, geçtiğimiz Pazar günü İsa Mesih’in Yeruşalim’e...

Evrensel Coşku Yaratan “The Chosen” SAT-7’ye Geliyor

SAT-7, uluslararası boyutta başarılı olan The Chosen dizisini yakında platformlarında yayınlanacağını duyurmaktan mutluluk duyuyor. The Chosen, Orta...

Acıların Ortasında Yaşam Mücadelesi Veriyorlar

Nijerya'da ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin (IDP) yaşadığı kamplarda acı ve gözyaşı hakim. Kamplarda çok sayıda kadın...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi