9 Mayıs 2024 Perşembe

Hristiyan Liderler, Uluslararası Dua Günü Düzenledi

Dünyanın dört bir yanındaki çeşitli kilise hizmetleri ve Hristiyan liderler, farklı inançlardan Mesih’i kabul edenler için uluslararası dua günü düzenledi.

CBN News’e verdiği bir röportajda, Al-Hayat Hizmetleri’nden Haruan Ibrahim, Hristiyanlığı benimseyenlerin uğradığı zulümler hakkında paylaşımda bulundu. Ibrahim, ‘‘Birçok ülkede inançları nedeniyle öldürülüyorlar. Birçoğu işini, ailesini, çocuklarını ve eşini kaybediyor. Maalesef bazı durumlarda hayatlarını kaybettiklerini de söyleyebiliriz’’ dedi.

Ibrahim, kendilerini özgür kılan müjdenin değerini bildikleri için Mesih uğruna zulüm görmenin değerli olduğuna inandıklarını söyledi.

Farklı dinlerden Hristiyanlığı benimseyenlerin sayısı hızla artıyor. Ibrahim, küresel bir ağ olan Communio Messianica’nın, birbirlerinden ve Mesih’in evrensel bedeninden soyutlanmış hisseden inanlılar arasında aidiyet duygusu geliştirmek amacıyla kurulduğunu da sözlerine ekledi.

Ibraham, uluslararası dua etkinliğinde Faslı ve Hristiyan ev sahibi Rahibe Imane ile birlikte dua etti. 

Temmuz ayında, Christian Headlines’ın daha önce bildirdiği gibi birçok İranlı hayatlarını Mesih’e adadı. Salgının Mart ayında ülkeyi etkisi altına almasından bu yana her ay 3 bin İranlı’nın Mesih’te yeni umuda sahip olduğu bildirildi. Bununla birlikte İran’da Hristiyanlığı benimseyenlerin hapis cezasına çarptırılacağı ve çeşitli zulümlere maruz kalacağı bilinmekte. 

Geçen Pazar günü yapılan ayrı bir etkinlikte ise Hristiyan kuruluşlar, salgın boyunca artan zulümle karşı karşıya kalan Çin, Hindistan ve Nijerya’daki Hristiyanlar için dua etti.

Papa Françesko, Doğum Oranındaki Büyük Düşüş Hakkında Konuşacak

Vatikan tarafından yapılan duyuruda, Papa Françesko'nun İtalya'daki demografik kriz hakkında konuşacağı açıklandı.  İtalya'daki doğum oranı tarihin en düşük...

İskenderun’da Bayramlaşma Etkinliği

İsa Mesih’in ölümden dirilişinin kutlandığı Paskalya Bayramı dolayısıyla, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi salonunda protokol bayramlaşma...

Hristiyan Yardım Kurumundan, Çocukların Eğitimine Destek

Somali'de Halima ile çocukları Sahra, Ahmed ve Yasir inançları nedeniyle zulüm gören Hristiyanlardan bazıları. 2012 yılında İsa'yı...

Aşırılık Yanlıları Mısır’da Evleri Ateşe Verdi

Nisan sonunda Mısır’ın Minya kentinin Al-Fawakher köyünde Kıpti Ortodoks Hristiyanlara ait çok sayıda ev ve dükkân ateşe...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi