19 Mart 2024 Salı

Polis, Vaftiz Törenine Müdahale Etti

İngiliz polisi, izin verilenden daha çok kişinin katıldığı bir vaftiz törenine müdahale etti. 

Londra merkezli The Angel Kilisesi, Pazar günü 28 yaşındaki Pastör Regan King önderliğinde 30 kişinin katıldığı bir vaftiz töreni düzenledi. Ancak bildirilenden daha fazla kişinin katıldığı törende polisler 15 kişinin içeride kalmasına izin vererek, başka katılımcıların kiliseye girmesini engelledi. 

Güvenlik güçlerinin uyardığı Pastör King iç mekân hizmetini durdurarak, sosyal mesafe kurallarına bağlı olarak açık havada vaftizi gerçekleştirmeyi kabul etti. Polis memurlarının kısıtlamalara uyulmadığı takdirde mali cezanın uygulanabileceğini söylediği bildirildi. 

İsmi açıklanmayan polis sözcüsü, ‘‘Pastör, vaftizi veya yüz yüze kapalı alan hizmetini gerçekleştirmemeyi kabul etti ve sosyal mesafe kurallarına bağlı kalarak açık hava toplantısı düzenledi’’ dedi.

King, bir Facebook gönderisinde ‘kiliselerin kapatılmaya zorlanmasının yanlış olduğuna’ inandığını ileri sürerek ulusal düzeyde uygulanan karantinayı eleştirdi. King, ‘‘Hükümet için bunu yapmak yanlışsa, bizim için nasıl doğru olur? Bir Hristiyan olarak Kutsal Kitap’ın yasadışı kabul edildiği ülkelere nasıl gidebilirim ve oradaki kiliseleri nasıl teşvik edebilirim?’’ sorularını yöneltti.

31 Ekim’de İngiltere Başbakanı Boris Johnson, koronavirüs salgını nedeniyle 5 Kasım’dan 2 Aralık’a kadar ikinci bir ulusal karantina uygulanacağını duyurmuştu. Johnson, ‘‘Yaşadığımız şeyde yalnız olmadığımızı hatırlamalıyız. Belçika, Fransa ve Almanya’daki arkadaşlarımız da benzer adımlar atmak zorunda kaldı. Mart ve Nisan aylarında uygulanan tam ölçekli kısıtlamalara geri dönmeyeceğiz. Daha az engelleyici ve daha az kısıtlayıcı olacak. Ama mesaj aynı: Evde kalın’’ açıklamasında bulundu.

Karantina emri, online yapılamayan işler, tıbbi randevular veya market alışverişi gibi gerekli durumlar dışında evde kalmayı gerektiriyordu. Eğlence mekânları kapatıldı ve restoranların yalnızca paket servis hizmeti sunmasına izin verildi. 

İkinci karantina haberi, yeterli önlemleri aldığını iddia eden birçok dini lider tarafından eleştirildi. Geçen hafta 120’den fazla dini liderden oluşan bir grup, karantina nedeniyle hükümete karşı yasal işlem başlattı.

Pastör Ade Omooba, ‘‘Bu önemli bir konu ve ibadet özgürlüğü için adli bir inceleme başlatmaktan başka alternatifimiz kalmadı. Hükümeti, kilise hizmetlerinin hayati önemini anlamaya ve kilisenin devletten bağımsız olduğu ilkesini tanımaya çağırıyoruz’’ dedi. (CT)

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi