28 Nisan 2024 Pazar

Polis, Vaftiz Törenine Müdahale Etti

İngiliz polisi, izin verilenden daha çok kişinin katıldığı bir vaftiz törenine müdahale etti. 

Londra merkezli The Angel Kilisesi, Pazar günü 28 yaşındaki Pastör Regan King önderliğinde 30 kişinin katıldığı bir vaftiz töreni düzenledi. Ancak bildirilenden daha fazla kişinin katıldığı törende polisler 15 kişinin içeride kalmasına izin vererek, başka katılımcıların kiliseye girmesini engelledi. 

Güvenlik güçlerinin uyardığı Pastör King iç mekân hizmetini durdurarak, sosyal mesafe kurallarına bağlı olarak açık havada vaftizi gerçekleştirmeyi kabul etti. Polis memurlarının kısıtlamalara uyulmadığı takdirde mali cezanın uygulanabileceğini söylediği bildirildi. 

İsmi açıklanmayan polis sözcüsü, ‘‘Pastör, vaftizi veya yüz yüze kapalı alan hizmetini gerçekleştirmemeyi kabul etti ve sosyal mesafe kurallarına bağlı kalarak açık hava toplantısı düzenledi’’ dedi.

King, bir Facebook gönderisinde ‘kiliselerin kapatılmaya zorlanmasının yanlış olduğuna’ inandığını ileri sürerek ulusal düzeyde uygulanan karantinayı eleştirdi. King, ‘‘Hükümet için bunu yapmak yanlışsa, bizim için nasıl doğru olur? Bir Hristiyan olarak Kutsal Kitap’ın yasadışı kabul edildiği ülkelere nasıl gidebilirim ve oradaki kiliseleri nasıl teşvik edebilirim?’’ sorularını yöneltti.

31 Ekim’de İngiltere Başbakanı Boris Johnson, koronavirüs salgını nedeniyle 5 Kasım’dan 2 Aralık’a kadar ikinci bir ulusal karantina uygulanacağını duyurmuştu. Johnson, ‘‘Yaşadığımız şeyde yalnız olmadığımızı hatırlamalıyız. Belçika, Fransa ve Almanya’daki arkadaşlarımız da benzer adımlar atmak zorunda kaldı. Mart ve Nisan aylarında uygulanan tam ölçekli kısıtlamalara geri dönmeyeceğiz. Daha az engelleyici ve daha az kısıtlayıcı olacak. Ama mesaj aynı: Evde kalın’’ açıklamasında bulundu.

Karantina emri, online yapılamayan işler, tıbbi randevular veya market alışverişi gibi gerekli durumlar dışında evde kalmayı gerektiriyordu. Eğlence mekânları kapatıldı ve restoranların yalnızca paket servis hizmeti sunmasına izin verildi. 

İkinci karantina haberi, yeterli önlemleri aldığını iddia eden birçok dini lider tarafından eleştirildi. Geçen hafta 120’den fazla dini liderden oluşan bir grup, karantina nedeniyle hükümete karşı yasal işlem başlattı.

Pastör Ade Omooba, ‘‘Bu önemli bir konu ve ibadet özgürlüğü için adli bir inceleme başlatmaktan başka alternatifimiz kalmadı. Hükümeti, kilise hizmetlerinin hayati önemini anlamaya ve kilisenin devletten bağımsız olduğu ilkesini tanımaya çağırıyoruz’’ dedi. (CT)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi