fbpx
19 Mayıs 2024 Pazar

Filipin’deki Episkoposlar Reşit Olmayan Evlilikleri Yasaklayan Yasayı Destekliyor

Filipin’deki Episkoposlar ve Katolik insan hakları savunucuları, Filipin senatosu tarafında oybirliğiyle kabul edilen; çocuk evliliklerini yasaklayan, evlilik yaşı sınırını 18 olarak belirleyen ve cinsiyet eşitliğini getiren yasayı sonuna kadar desteklediklerini açıkladı. 

”Çocuk evliliklerini durdurun”

Diocese of Daet Episkoposluğunun başkanı ve gençlik komisyonu başkanı Episkopos Rex Andrew Alarcon, ülkedeki reşit olmayanların evliliklerini yasaklayan bir tasarının parlamentodaki oylamaları sırasında:

“Çocuk evlilikleri, insan onurunun aşağılandığı, kızların para karşılığı satıldığı ve aşağılandığı üzücü bir gerçektir. Dolayısıyla Filipinler’deki çocuk evliliklerini yasaklayan yasayı destekliyor ve kabulünü takdir ediyoruz. Milletvekillerinin çocukların onurlarını koruma konusundaki oybirliği ve kararlılığından çok memnunum. Toplumumuz da hükümet kadar halkımızın en savunmasız kategorisi olan çocukları korumakla yükümlüdür” açıklamasında bulundu.

Senatörler 18 yaş altı çocukların evliliklerini yasaklayan ve cinsiyet eşitliğini getiren “Girls not Brides Act” adlı 1373 sayılı yasa tasarısını oybirliği ile kabul etti. 

Episkopos Rex Andrew Alarcon: “Evliliğin ve aile yapısının onurunu ve haklarını korumak toplumun doğru ve uyumlu gelişimi için temel gerekçelerinden biridir” açıklamasında bulundu.  

Senato toplantısından sonra açıklama yapan Milletvekili Rosa Hontiveros: “Kızlarımıza hayallerini gerçekleştirme ve gelecek kurma fırsatını resmi olarak tanımış olduk. Öncelikle eğitim haklarını koruyarak, ayaklarının üzerinde durmalarını sağlıyor daha sonra ise kendi arzuları doğrultusunda evlilik gerçekleştirmeleri konusunda tercih hakkı sunuyoruz” dedi.

Yasanın kabul edildiği sırada Filipinler, dünyada çocuk evliliklerinin en çok gerçekleştiği ülkeler listesinde 12. sırada yer alıyor. Bu sıralamanın arkasında yaklaşık 726 bin kızın kaderi söz konusu. 

Birçok aile pagan zamanlarının eski gelenekleri, kronik yoksulluk ve eğitimsizlik gibi nedenlerden dolayı çocuklarını erken yaşta evlendiriyor.

Hükümetin yaptığı açıklamaya göre Filipinler’deki altı kızdan biri 18 yaşına giremeden evlendiriliyor. (O.D/cnl.news)

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi