29 Nisan 2024 Pazartesi

Mafyanın Papa’ya çirkin tepkisi, İtalyan kamuoyunda öfke uyandırdı

mafya

Papa Francis’in geçenlerde Sat7 Türk’ten de duyurduğumuz gibi, mafyayı afaroz etmesinin ardından mafya elemanları Vatikan’a tepki gösterdiler. Örgütün tepkisi İtalyan kamuoyunda öfkeyle karşılandı.

Cezaevlerinde yatan, mafya örgütüne bağlı olmaktan ve suç işlemekten cezaevinde bulunan mahkûmlar hapishanede her Pazar günü düzenlenen dini ayine katılmadıkları gibi seslerini yükselterek protesto gösterisinde bulundular. Molise bölgesinin cezaevindeki mafya üyeleri aforoz edilmelerine tepki olarak ilk kez cezaevi şapeline gitmediler.

Aynı zamanda Calabria’daki Oppido Mamertina kentinde kilisenin organize ettiği Hazreti Meryem’i anma yürüyüşü, bölgede uyuşturucu trafiği ile organize suç konusundaki kötü siciliyle bilinen mafya ve adli suç örgütü “N’drangheta” tarafından manipüle edildi.

Dini yürüyüşün rotasının değiştirerek, bir cinayet davasında hüküm giyen anca sağlık sorunları sebebiyle ev hapsinde tutulan 82 yaşındaki mafya babası Peppe Mazzagatti’nin evinin önünden geçirilmesi, bölgeyi iki hafta önce ziyaret eden ve mafyaya sert tepki gösteren Papa Francis’e mesaj olarak yorumlandı.

Örgütün üyelerinin omuzlarında taşıdıkları Meryem Ana heykelini mafya babası Peppe Mazagatti’nin evinin önünden geçerken yere kadar eğerek selamlamaları da büyük tepkilere yol açtı.

Roma hükümeti, “Meryem Ana suç makinelerinin önünde eğilmez” diyerek “Olur böyle şeyler. Büyütülmemesi gerek” yorumunda bulunan Belediye Başkanı Domenico Giannetta ve olaya müdahale etmeyerek sessiz kalan Emniyet Müdürlüğü hakkında soruşturma açtı.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi