fbpx
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Ekümenik Kardeşlik Kampanyası Düzenlendi

Brezilya Episkoposlar Konferansı (CNBB) ve Ulusal Hristiyan Kiliseleri Konseyi (Conic) tarafından 17 Şubat Kül Çarşambası’nda beşinci kez ‘Ekümenik Kardeşlik Kampanyası’ düzenlendi.

Sağlık önlemleri nedenleriyle açılış, kilise temsilcilerinden gelen mesajların yer aldığı bir videonun çevrimiçi yayınlanmasıyla başladı. Açılış videosunun yayınlanmasının ardından gazeteciler, Zoom platformu üzerinden Kilise temsilcileriyle bir araya geldi. Ekümenik Kardeşlik Kampanyası ortalama her beş yılda bir düzenlenmektedir. Hristiyanların itiraflarda bulunduğu bu girişim sayesinde Kiliseler arasındaki paydaşlık artmakta.

CNBB, bu yılki temanın, ‘Kardeşlik ve Diyalog: Sevgiye bağlılık’; sloganın ise, ‘Mesih, barışımızdır’ olduğunu belirtti. Efesliler Mektubundan alıntı yapılan tema, İsa Mesih’in düşmanlığı kendi bedeninde yıkmasını vurguluyor.

Her yıl CNBB tarafından Oruç Dönemi’nde düzenlenen kardeşlik kampanyası Mesih’in sevgisinden esinlenerek, diyaloga ve birliğin tanıklığına odaklanarak Hristiyanları ve iyi niyetli insanları kutuplaşmaların ve şiddetin üstesinden gelmenin yollarını düşünmeye davet etmek için farklı Hristiyan Kiliseleri arasında ekümenik bir şekilde düzenleniyor.

Joel Portella Amado

Rio de Janeiro Yardımcı Episkoposu ve Brezilya Episkoposlar Konferansı Genel Sekreteri Episkopos Joel Portella Amado, çevrimiçi olarak düzenlenme kararının salgının etkilerinin arttığı dönemde kalabalıklaşmayı önlemek için organizatörler arasında karşılıklı anlaşma ile verildiğini belirtti. Episkopos, ‘‘Mevcut tüm teknik kaynakların kullanımıyla sağlık önlemlerine dikkat etmek gerekiyor’’ dedi.

Kampanyanın bir parçası olarak, sosyal projeleri desteklemek amacıyla Brezilya’da Palmiye Pazarında bağış toplanacak. Ulusal Dayanışma Fonu 2019’da 230’dan fazla projeyi destekledi. Ancak 2020’de salgın nedeniyle bağış toplanamadı. (Fides)

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi