fbpx
19 Mayıs 2024 Pazar

Episkoposlar, Salgının Birinci Yılında Dayanışma Çağrısında Bulundu

ABD’de önde gelen episkoposlar, Mart 2020’de kitlesel karantina ve ibadet hizmetlerinin askıya alınmaya başlamasından bir yıl sonra, salgının küresel dayanışma ihtiyacını vurguladığını belirtti.

ABD Episkoposları ‘İdari Komitesi’ Salı günü yaptığı açıklamada, ‘‘Salgında, Tanrı bizi bir kez daha kendimize gösterdi. Papa Françesko’nun geçen yıl Aziz Petrus meydanında hatırlattığı gibi, düşündüğümüz kadar güçlü veya kontrol altında değiliz. Güçsüzlükten utanmak veya korkuyla kontrol edemeyeceğimiz şeyin altında ezilmek yerine, bu dönem birbirimize ve Tanrı’ya olan bağlılığımıza dikkat çekti’’ ifadelerinde bulundu.

ABD episkoposları konferansı idari komitesi (USCCB), Los Angeles konferans başkanı Başepiskopos Jose Gomez, USCCB komite başkanları ve ABD episkoposluk bölgesi temsilcilerinden oluşmakta.

Episkoposlar dayanışma çağrısına, salgın nedeniyle ibadet hizmetlerinin askıya alınmaya başlamasından bir yıl sonra bulundu. Episkoposlar, ‘‘Bu ay, salgının ülkemizdeki yaşamı dramatik bir şekilde değiştirip acılara yol açmasından bu yana bir yıl geçti’’ dedi. Açıklamada, virüse ve yol açtığı ekonomik krize bağlı olarak Amerikalıların çektiği olağanüstü zorluklara rağmen, sağlık çalışanlarının gösterdiği fedakârlıklara değinildi.

Johns Hopkins Üniversitesi’ne göre, ABD’de 520bin’den fazla kişi, dünya çapında ise 2.6 milyondan fazla kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Episkoposlar, salgının özellikle aşı dağıtımı konusunda küresel dayanışma ihtiyacını vurguladığını ekledi. Açıklamada, ‘‘Zengin ülkeler ve ilaç şirketleri, hiçbir ulusun, aşı konusunda geride kalmamasını sağlamak için birlikte çalışmalı. Yalnızca salgın sırasında birçok kişinin hissettiği kırılmaları ve izolasyonu iyileştirmekle kalmayıp, aynı zamanda bu tür bölünmelerin tekrar oluşmasını engelleyecek nezaket ve açıklık üzerine daha fazla sosyal yapı inşa etmeliyiz’’ denildi.

Episkoposlar ayrıca geçen yıl ortaya çıkan ‘ırksal adaletsizlikler’ konusuna da dikkat çekerek, ‘‘Siyasi hayatımızda ırksal adaletsizliklere, yoksulların ve yaşlıların kaybına ve sancılı bölünmelere tanık olduk. Yine de Mezmurların bize hatırlattığı gibi, Tanrı’nın vaadiyle teselli bulduğumuzu biliyoruz’’ dedi. (CNA)

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi