30 Nisan 2024 Salı

Hindistan’da Kilise Hizmetleri, Ülke İçin Dua İstedi

Ölüm sayıları ve COVID-19 vakaları hızla artan Hindistan’da, kilise hizmetleri dua istedi.

Hindistan, bir günde 400 binden fazla yeni vaka kaydeden dünyadaki ilk ülke oldu. Bir gün sonra, Hindistan Sağlık Bakanlığı son 24 saat içinde 3.689 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Hindistan’daki kiliselerle birlikte hizmet eden İskoçya Kilisesi, ülke için dua edilmesini istedi. Merkezi Kalküta’da bulunan ve Kuzey Hindistan Kilisesi’nin bir parçası olan Rev Moumita Biswas, ülkenin ‘ölüm vadisi’ haline geldiğini söyledi. Mevcut sağlık krizi, dört akrabasını ve birkaç yakın meslektaşını kaybeden Rev. Biswas’ı kişisel olarak etkiledi. 

Rev. Biswas, ‘‘Son iki buçuk haftadır çok kötü durumdayız. Şimdi bir ölüm tuzağındayız ve bu bir ölüm vadisine dönüştü. Bu dalgadan önce sadece vaka sayılarını biliyorduk. Şimdiyse aile üyelerimiz, akrabalarımız ve kilise liderlerimiz ölüyor. Her aileden etkilenenler var. Kiliselerin sağlamaya çalıştığı yiyecek desteğine ve duaya ihtiyacımız var. Acımızı paylaşmak yalnız olmadığımızı ve kardeşlerimizin bizimle olduğunu hissetmemize yardımcı oluyor. Elimizdeki en önemli şey, birbirimiz için dua etmektir. Diğer şey ise duanızı eyleme yansıtmaktır. Burada yaşananlar, dünyanın dört bir yanındaki ülkeler için bir ders olabilir’’ dedi.

Amritsar Episkoposu Rev Dr. PK Samantaroy da arkadaşlarını, meslektaşlarını ve aile üyelerini koronavirüs nedeniyle kaybetti. Episkopos Samantaroy, sağlık alt yapısının yetersizliği ve düşük aşı tedariği nedeniyle krizle mücadele çabalarının engellediğini söyleyerek, ”Hindistan’daki, özellikle de büyük şehirlerdeki tıbbi tesisler, artan hasta sayısı ve yeni koronavirüs varyantları nedeniyle sıkıntı altındaydı. Hükümet insanları aşı olmaya teşvik etse de, birçok sağlık merkezinde ikinci doz için aşı kalmadı. Yoğun bakıma ihtiyaç duyan çok sayıda hasta için altyapı ve sağlık personeli eksikliği var. Hastane yatakları ve oksijen tedariğinde ciddi sıkıntılar var. Bu sadece sayısız ölümle sonuçlanmakla kalmıyor, aynı zamanda isyana ve şiddete teşvik ediyor” açıklamalarında bulundu.

Episkopos, dünyanın dört bir yanındaki Hristiyanlardan gelen birçok email ve destek mesajından teşvik aldığını söyleyerek, ‘‘Bu ulusal sıkıntı zamanında, dualarınız için teşekkür ediyoruz. Her şeyin Tanrı’nın kontrolü altında olduğuna ve en kısa zamanda normale döneceğine inanıyoruz’’ dedi.

Hindistan’daki kiliseler gıda, maske, hijyen malzemeleri ve oksijen sağlayarak destekte bulunuyor. İskoçya Kilisesi, Güney Hindistan Kilisesi’ne 5 bin sterlin yardım gönderdi. 

İskoçya Kilisesi’nin Faith Impact Forum organizatörü Rev Dr Susan Brown, ‘‘Hindistan’da enfekte olanların ve hayatını kaybedenlerin sayısı çok fazla. Hayat hikâyelerinin yanı sıra isimler ve yüzler verildiğinde sayılar daha da trajik hale geliyor. Bunlar ebeveynler, kardeşler ve çocuklar. Başka yerlerde olduğu gibi, en çok acıyı yoksul insanlar çekiyor. Kalplerimiz Kuzey ve Güney Hindistan Kiliseleriyle birlikte ve insanları Disasters Emergency Committee adlı örgüte bağışta bulunmaya teşvik ediyoruz’’ dedi. (CT)

İskoçya Kilisesi’nin Hindistan İçin Duası

İskoçya’yı kaplayan gökyüzü

Hindistan’ı süsleyen göklerin aynısı.

Tek güneşin altında

Tanrı’nın Oğlu’nda biriz.

Kaybın ve kederin acısını,

Topraklarda akan gözyaşlarını gören

Dünya çapındaki insanların

Sevgi ve merhametle karşılanması için dua ediyoruz.

Yaratan Tanrı,

Hepsi senin halkın.

Lütufla dolu cömertlik ve içten dualarla,

Sevgini paylaşmamıza yardım et.

Halkın gözyaşlarıyla sana yöneldi,

Bizlere yardım et.

Ellerimizi uzatmak için,

Yüreğimizi açmak için,

Bunu İsa Mesih’in adıyla 

ve O’nun aracılığıyla yapmak için

Dua ediyoruz. Amen. 

Geleneksel ‘‘Evlerde İlahi Okuma Etkinliği’’ Yeniden Gerçekleştirildi

İskenderun’da yaşayan Hristiyan gençler, yaklaşan Paskalya Bayramı çerçevesinde çeşitli etkinliklere de imza atıyorlar. Bu bağlamda Paskalya Hazırlık...

Episkopos Dahdal, Samandağ’da Palmiye Pazarı Ayini’ne İştirak Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Hatay bölgesine giden Episkopos Arsenios Dahdal, Samandağ’da...

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi