30 Nisan 2024 Salı

Yeni Araştırma: Tanrı Yerine Burçlara İnanma Eğilimi Daha Yüksek

Arizona Christian Üniversitesi Kültürel Araştırma Merkezi tarafından yapılan yeni bir araştırma, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Y kuşağının ‘her şeyi bilen’ bir Tanrı’dan ziyade burçlara inanma olasılığının daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Bu ay yayınlanan rapor, Amerikalıların manevi inançlarını inceleyen ve yıllık bir rapor olan 2021 Amerikan Dünya Görüşü Envanteri’nin bir parçası.

Rapora göre, Y kuşağı (1984-2002 arasında doğanlar) değişimin çoğuna öncülük ediyor. Ankete katılanlar 18 ila 36 yaş aralığındaydı.

Anket, Y kuşağının yüzde 35’inin ve X kuşağının yüzde 32’sinin burçları ‘kişisel olarak rehber edindiklerini’ gösterirken, bu oranın Bebek Patlaması (Baby Boomers) kuşağında yüzde 10, Kurucular (Builders) kuşağında ise yüzde 3 olduğu görüldü.

Y kuşağının sadece yüzde 31’i ‘Tanrı’nın her şeyi bilen, her şeye gücü yeten ve evrenin yaratıcısı olduğuna’ inandıklarını söylerken, X kuşağının yüzde 47’si, Bebek patlaması kuşağının yüzde 57’si ve Kurucular kuşağının yüzde 64’ü Tanrı’nın sınırsız gücüne iman ediyor. Bu arada, Y kuşağının karma felsefesine inanma olasılığının (yüzde 66), her şeyi bilen Tanrı’ya inanma olasılığından iki kat daha fazla olduğu görüldü.

Diğer bulgular arasında şunlar yer alıyor:

  • Y kuşağının yüzde 51’i, ‘reenkarnasyonun oldukça gerçek bir olasılık’ olduğuna inanıyor. Bu oranın, X kuşağında yüzde 39, Bebek patlaması kuşağında yüzde 29, Kurucular kuşağında ise yüzde 20 olduğu görüldü.
  • Y kuşağının yüzde 40’ı, insanların Tanrı tarafından O’nun benzeyişinde yaratıldığını ve İsa Mesih tarafından aklanması gerektiğini beyan ederken, X kuşağının yüzde 57’si, Bebek patlaması kuşağının yüzde 65’i ve Kurucular kuşağının yüzde 69’ı Tanrı’nın yaratılış ve kurtuluş planına iman ettiğini belirtti.

Anket ayrıca, Y kuşağının ileri yaştaki Amerikalılara kıyasla ‘başarıyı kişisel mutluluk açısından tanımlamalarının, evlilik öncesi cinsel ilişkiyi kabul etmelerinin ve sosyal ve mali konularda liberal pozisyonları benimsemelerinin’ daha olası olduğunu gösterdi.

Basın açıklamasında ulusun, ‘genç Amerikalılar özellikle Y kuşağı tarafından yönlendirilen sarsıcı bir dünya görüşü değişimi’ yaşadığı ifade edildi. 

Arizona Christian Üniversitesi Başkanı Len Munsil, ‘‘Geçtiğimiz on yılda üniversite başkanı ve 35 yılı aşkın bir süredir kültürel savaşlarda kıdemli biri olarak, bu değişimin çarpıcı kanıtlarını gördüm. Şimdi her zamankinden daha fazla ruhsal uyanışa ve Kutsal Kitap’taki dünya görüşü devrimine ihtiyacımız olduğuna inanıyorum’’ dedi. (CHL)

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Episkoposlar, Katoliklere Yönelik Saldırıları Kınadı

Hindistan'da episkoposlar, aşırılık yanlısı bir grubun Katolik okuluna yönelik saldırısını kınadı. 16 Nisan'da yaşanan saldırıda Telangana eyaletindeki Rahibe...

Hristiyan Liderler Ruanda Soykırımının 30. Yılını Andı

Afrika Hristiyan Uzmanlar Forumu (ACPF) üyeleri, yaklaşık 800 bin kişinin hayatını kaybettiği Ruanda soykırımının 30. yıldönümünde mağdur...

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Saldırılar Son Bulmuyor

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Hristiyanlara zulmeden Müttefik Demokratik Güçler (ADF) adlı terör örgütü, Beni kentinde düzenlediği saldırıda 12...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi