14 Mayıs 2024 Salı

Patrik Sahak II’den “Hay Mentee-Mentor” Projesi Üyeleri İçin Davet

Patrik Kadasetli Sahak II. 5 Temmuz Pazartesi günü, Patrikhane bahçesinde Patrikliğin “Hay Mentee-Mentor” Projesi’nin üyeleri şerefine bir davet verdi.

Bu kabul töreni, gençlerin Patrikhane çatısı altısında bir araya gelmelerine ve Patrik Hazretleri’nin elinden sertifikalarını almalarına vesile oldu. Törende, Peder Şirvan Mürzyan, proje danışmanı Meri Taksi Deveciyan, koordinatör Jbid Öğer ve koordinatör yardımcısı Karolin Üçer İçliyürek de hazır bulundular.

Salgın nedeniyle kabul 30 gençle sınırlandırıldı. Açılış konuşmasını Jbid Öğer gerçekleştirdi ve projede 3. Dönemini tamamladığını belirtti. Bu nedenle memnuniyetini belirtirken, gelecek dönemlerde de bu projeye hizmet etmeyi arzuladığını söyledi. Daha sonra, 2020-2021 döneminde projeye katılan gençlere sertifikaları takdim edildi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen kabul esnasında, Patrik Sahak II, gençlere hitap etti ve onların Patrikhane çatısı altında bulunmalarından dolayı duyduğu sevinci paylaştı. Bu vesileyle, Patrikhane’nin herkesin evi olduğunu ve özellikle gençlerin farklı vesilelerle burada bulunmalarının ve ruhani merkezlerinin havasını solumalarının önemini vurguladı. Patrik Hazretleri, bu projenin başarılı ve bereketli bir çalışma olduğunu hatırlatarak, Patriklik Çatısı altında uzun yıllar devam etmesini diledi.

Patrik’in konuşmasından sonra, gençler Kendisi ile sohbet etme olanağını buldular. Patrikhane’nin bahçesinde bulunan Rahip Gomidas’ın heykeli önünde gençlerden Yeraz Çağlayan’ın Rahip Gomidas’ın eserlerinden bir kaçını seslendirmesi ise kabulün hoş anlarından biri oldu.

Kabul sonunda, gençler memnuniyetle Patrikhane’de ayrıldılar ve Patrik Sahak II’yle yakinen vakit geçirmekten ve kendilerinin cesaret verici öğütlerini dinlemekten duydukları memnuniyeti belirttiler.

Yardım Kuruluşu, Hristiyan Kızın Hayalini Gerçekleştirdi

Hindistan'ın küçük bir köyünde yaşayan Radha, inancı nedeniyle toplumdan dışlanıyordu. Ekonomik sıkıntılardan dolayı eğitim hayatına devam edemedi....

Sam Allberry’nin Semineri İstanbul’da Gerçekleşti

İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, 11 Mayıs Cumartesi günü "Cinsellik" konusunu ele alan önemli bir seminere ev...

Yeşilköy Surp Isdepanos Kilisesi’nde Kutsal Sunu Ayini

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II. Yeşilköy Surp Isdepanos Kilisesi'ndeki Surp Badarak'a (Kutsal Sunu Ayini) riyaset etti...

Mısır’da Hristiyanlara Yönelik Saldırıların Önlenebileceği Duyuruldu

Mısır'da Hristiyanların yaşadığı iki köye saldırı düzenlendi. Saldırılar hakkında açıklama yapan insan hakları örgütü, yetkililerin saldırıyı önlemek...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi