29 Nisan 2024 Pazartesi

Ermeni Katolik Kilisesi’nde İsa’nın Nurlu Görünümü Ayini

Türkiye Ermeni Katolik Kiliselerinde ”Vartavar Yortusu” (İsa’nın Nurlu Görünümü Bayramı) coşkuyla kutlandı.

Tarabya Surp Andon Kilisesi’nde, 11 Temmuz Pazar günü saat 11:00’de Başepiskopos Levon Zekiyan tarafından Kutsal Ayin gerçekleştirildi. 

Uzun süredir restorasyon nedeniyle, ayine ve duaya kapalı olan Tarabya Surp Andon Kilisesi, Surp Agop Hastanesi Vakfı’nın desteği ve Sayın Serope Çubukkeryan’ın katkılarıyla yenilendi. 

Kutsal Ayine, Muhterem Başrahip Vartan Kazancıyan, Hagop Sargavak Minasyan, Gisasargavak Jan Acemoğlu, tıbirler Can Yontan, Levon Yunkes ve Çetin Öğmen, eşlik ettiler.

Surp Hagop Hatanesi Vakfı Başkanı Bernard Sarıbay ve diğer vakıf üyeleri ile cemaat korona önlemlerine riayet ederek, ayine katılım gösterdiler. Başepiskopos Levon Zekiyan verdiği vaazda Surp Hagop Hastanesi Yönetim Kurulu’na ve Sayın Serope Çubukkeryan’a kilisenin restorasyonu için teşekkürlerini iletti. 

Taksim Surp Hovhan Vosgeperan Korosunun, Şef Zaven Agay yönetiminde ilahiler seslendirildiği Ayin, Taksim Surp Hovhan Vosgeperan Kilisesi’nin sosyal medya sayfalarından canlı yayınla paylaşıldı.

“İsa, yanına yalnız Petrus, Yakup ve Yakup’un kardeşi Yuhanna’yı alarak yüksek bir dağa çıktı. Onların gözü önünde İsa’nın görünümü değişti. Yüzü güneş gibi parladı, giysileri ışık gibi bembeyaz oldu. O anda Musa’yla İlyas öğrencilere göründü. İsa’yla konuşuyorlardı.” İncilde anlatılan bu olay, Ermeniler tarafından Vartavar Şenlikleri adıyla, dini törenlerden sonra halkın birbirini ıslatarak büyük bir coşku ve eğlence ile kutladığı bir bayramdır.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi