30 Nisan 2024 Salı

Apostolos Andreas Manastırı’ndaki restorasyon tüm hızıyla sürüyor

Kıbrıs Dipkarpaz’da  bulunan Apostolos Andreas Manastırı’nın restorasyonu çalışmaları devam ediyor. Projeyi yürüten Kültürel Miras Teknik Komite ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Gelecek için Ortaklık ekipleri, çalışmaların başlamasının ardından ilk kez Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk basını için tanıtım ziyareti düzenlendi.

5 milyon euroya mal olacak restorasyon çalışmaları kapsamında 1867’de inşa edilen Manastır  ve 1914’de Manastır’a ek olarak inşa edilen odaların tadilatı yapılacak. Çalışmalar kapsamında, bazı çatıların ve duvarların yenilenmesi de bulunuyor.

Dört aşamadan oluşan ve Nisan 2016’da tamamlanması öngörülen projenin birinci aşaması Manastır ve Manastıra ek binaların restorasyonu, ikinci aşaması ise 15’inci yüzyılda inşa edilen Şapel ve çeşmenin restorasyonu bulunuyor. Üçüncü aşamada kuzeydeki kanat binasının restorasyonu  dördüncü aşamada ise çevre düzenlemesi yapılacak.

Kültürel Miras Teknik Komitesi Türk Eşbaşkanı Ali Tuncay “Apostolos Andreas Manastırı sadece Kıbrıslı Rumlar değil aynı zamanda Kıbrıslı Türkler ve insanlık için de önemli bir kültürel mirastır” dedi.

Kıbrıslı Rum Eşbaşkanı Takis Hadgidimitriu ise Apostolos Andreas Manastırı’nın restorasyon projesinin Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların işbirliğinin bir sonucu olduğunu vurguladı. Hadgidimitriu, “kültürel mirastaki işbirliğinin adanın geleceğine temel teşkil edebileceğini” kaydetti.

BM Kalkınma Programı Gelecek için Ortaklık Programı sorumlusu Tiziana Zennero da Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum şirketin ortaklığındaki bir oluşum ile Manastır’ın restorasyonu için 1 Temmuz’da sözleşme imzaladıklarını ifade ederek projenin 22 ayda tamamlanmasını beklediklerini herhangi bir gecikme apostolos andreasöngörmediklerini kaydetti.

 

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Episkoposlar, Katoliklere Yönelik Saldırıları Kınadı

Hindistan'da episkoposlar, aşırılık yanlısı bir grubun Katolik okuluna yönelik saldırısını kınadı. 16 Nisan'da yaşanan saldırıda Telangana eyaletindeki Rahibe...

Hristiyan Liderler Ruanda Soykırımının 30. Yılını Andı

Afrika Hristiyan Uzmanlar Forumu (ACPF) üyeleri, yaklaşık 800 bin kişinin hayatını kaybettiği Ruanda soykırımının 30. yıldönümünde mağdur...

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Saldırılar Son Bulmuyor

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Hristiyanlara zulmeden Müttefik Demokratik Güçler (ADF) adlı terör örgütü, Beni kentinde düzenlediği saldırıda 12...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi