29 Nisan 2024 Pazartesi

Kilise Yıkımı Sırasında Pastörün Oğlu Öldürüldü

Nijerya’nın Borno eyaleti Maduganari bölgesindeki kilise binasının yıkımını pastörün oğlu olan Ezekiel Bitrus’un ölümüne yol açtı.

Ezekiel Bitrus

Borno Coğrafi Bilgi Sistemi (BOGIS), 5 Ağustos’ta kilise üyeleri protesto için toplanırken yıkımı gerçekleştirdi. Yıkıma eşlik eden Sivil Ortak Görev Gücü’nün (CJTF) protestoculara ateş açması sonucunda 29 yaşındaki Bitrus hayatını kaybederken, beş kişi yaralandı.

Ayrıca, CJTF’nin yıkım sürecinin ve saldırı görüntülerinin çekilmesini önlemek amacıyla kilise üyelerinin telefonlarına el koyduğu da iddia ediliyor. Bitrus’u vurmakla suçlanan kişi Borno Eyalet Valisi Babagana Zulum tarafından emredilen soruşturma kapsamında tutuklandı.

Nijerya Hristiyan Birliği’nin (CAN) Borno şubesi başkanı Williams Naga, 7 Ağustos’ta düzenlediği basın toplantısında yaşananları kınadı. Naga, ‘‘Yönetici Sekreteri Engr Adams Bababa liderliğindeki BOGIS yetkilileri, CJTF’yi yalnızca yıkım için getirmedi. Aynı zamanda kardeşimizin ve oğlumuzun öldürülmesi için getirdi. Ailesinin geçimini sağlayan kardeşimiz için tüm Hristiyan cemaati yas tuttu. Öyle görünüyor ki, BOGIS ülkede kiliselerin yok edilmesini sağlamak ve gerginliği artırmak için ortaya çıktı’’ dedi.

Naga, CAN’ın olayla ilgili soruşturma kapsamında temsil edilmesini ve kilisenin, Borno eyaletinde yıkılan diğer kilise binalarıyla birlikte yeniden inşa edilmesini talep etti. Herhangi bir yıkım ihbarı almadıklarını söyleyen kilise temsilcileri, kilise binasının yasal olduğunu kanıtlayacak tüm belgelere sahip olduklarını belirtti.

Bir gözlemci, ‘‘Kilise üyeleri, Hristiyanları bölgeden çıkarma girişimlerine meydan okuyarak Pazar ibadetini yıkılan binada ilahiler söyleyip, Tanrı’yı överek gerçekleştirdi’’ dedi. (Barnabas Fund)

Acıların Ortasında Yaşam Mücadelesi Veriyorlar

Nijerya'da ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin (IDP) yaşadığı kamplarda acı ve gözyaşı hakim. Kamplarda çok sayıda kadın...

Singapurlu Kardinal, Papa Françesko’nun Ziyaretinin Ülkeye Yenilenme Getirmesini Umuyor

Singapur Başepiskoposu Kardinal William Goh, Papa Françesko'nun 11-13 Eylül tarihleri arasında ülkeye yapacağı ziyaretin Katoliklere yenilenme getirmesini...

Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde Paskalya Kutlandı

Diyarbakır'da Paskalya Bayramı Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nde düzenlenen ayinle kutlandı. Merkez Sur ilçesindeki tarihi kilisede, Paskalya Bayramı dolayısıyla...

Nepal’de Hristiyanlar ve Kiliseler Hedef Halinde

Yükselen Milliyetçilik, Hristiyanları Hedef Haline Getiriyor Yakın bir zamana kadar Nepal'de Hristiyanlar ayrımcılık ve şiddet olaylarına karşı nispeten...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi