6 Mayıs 2024 Pazartesi

Afganistan’daki Hristiyanlar Taliban Tarafından Öldürülüyor

Bir din özgürlüğü uzmanına göre, Afganistan’daki Hristiyanlar, kalan son İngiliz ve ABD askerleri ayrılmaya hazırlanırken, inançlarının bedelini ödüyorlar.

Nina Shea

Hudson Enstitüsü Din Özgürlüğü Merkezi direktörü Nina Shea, “Taliban’ın Hristiyanları öldürdüğünü söyleyerek abartmıyorum” dedi.

Shea, Blaze TV’ye Washington DC merkezli düşünce kuruluşunun geçen hafta kardeşi ve babası öldürülen bir Hristiyan adamı çıkarmaya çalıştığını söyleyerek, “Ve kurtulmayı umarak havaalanının yakınında saklanıyor, kurtarılmayı umuyor çünkü sıradaki o olacak. Ve bunun nedeni Hristiyan olması” dedi.

Shea ayrıca, Afganistan’daki Hristiyanların durumunun çok tehlikeli olduğunu, çünkü çoğunun sonradan hristiyan olduğunu belirtti.

“Ve bu, Taliban’ın gözünde ölümle cezalandırılması gereken bir irtidat olarak görülüyor” diyen Shea, ancak Afgan Hristiyanlarının “Amerikalılar ve Batı ile karıştırıldıkları” için “iki kat tehlikede” olduklarını da sözlerine ekledi:

“Taliban onları gördüğünde, sadece mürtet olarak kabul edilmekle kalmaz, ölümle cezalandırılır, aynı zamanda düşman olarak kabul edilirler.”

Geçen hafta, SAT-7 Kuzey Amerika Başkanı Dr. Rex Rogers, Hristiyan olarak tanımlanan Afganların olay yerinde öldürüldüğüne dair raporlar olduğunu söyledi.

Dr. Rogers, “Taliban’ın insanların telefonlarını talep ettiğini güvenilir kaynaklardan duyuyoruz ve cihazınıza indirilmiş bir İncil uygulaması bulurlarsa sizi hemen öldürüyorlar.

Afganların telefonlarında Hristiyan olan herhangi bir şeyin olması şu anda inanılmaz derecede tehlikeli. Taliban’ın her yerinde casuslar ve muhbirler var” açıklamalarında bulundu.

Başka bir Hristiyan ise, SAT-7’ye aile üyelerinin ölüm tehditleri aldığını açıkladı. (CT)

İranlı Hristiyan Kadın, Tıbbi Bakımdan Mahrum Kaldı

Tahran'daki Evin Hapishanesi'nde tutuklu bulunan 60 yaşındaki Hristiyan kadın tıbbi bakımdan mahrum bırakıldı. Tutuklanan Mina Khajavi, artrit hastalığı...

Sudan’da Üç Genç, İnançları için Yaşamlarını Tehlikeye Attı

Sudan'da üç genç, İsa Mesih’i  takip etmek için yaşamlarını tehlikeye attı. Uluslararası Hristiyan Kurumu'nun (ICC) desteğiyle üniversiteden...

İskenderun’da “Kutsal Cuma” Ayini

Paskalya Bayramı Öncesinde “Kutsal Elem Haftası”nın son ritüeli olan “Kutsal Cuma” Ayini, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde oldukça...

Kilise Lideri Sabah Ayini Sırasında Saldırıya Uğradı

Kilise lideri Paul Khwi Shane Aung, 12 Nisan'da Myanmar'ın Kachin eyaletinde düzenlenen sabah ayini sırasında saldırıya uğradı. 40...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi