2 Mayıs 2024 Perşembe

Patrik Sahak II: “Vicdan, İçimizdeki Tanrı’nın Sesidir”

Rahatsızlığından dolayı Van’a seyahat edemeyen Patrik Sahak II, 05 Eylül Pazar günü, Ortaköy Meryem Ana Kilise’sindeki Pazar Ayinine riyaset etti.

Peder Şirvan Mürzyan eli ile sunulan Surp Badarak’ta (Kutsal Sunu Ayini) Kilise’nin astdiyakos ve okuyucuları Rab’bin sofrasına hizmet ettiler.

İlahileri, Kıdemli Okuyucu Rober Doğanay’ın şefliği ve orgu eşliğinde Kilise Korosu üyeleri seslendirdi.

Patrik Hazretleri, Surp Badarak’ın (Kutsal Sunu Ayini) ardından Ermenice ve Türkçe vaazlar verdi.

Patrik’in vaazından bazı başlıklar:

Kötü zamanlardan geçiyoruz ve darbe üstüne darbe geliyor insanlığa. Her birimiz bireysel olarak nasıl taşıyoruz bunu bilmiyorum ama nasıl ki orman yangınları vardı ve kendilerini güvende hisseden yerler de yandılar, bunun gibi insanlığı saran büyük bir yangın var. O yangın bize ne zaman, nasıl ulaşır, zaten ulaştı mı bilmiyoruz ama giderek bize yaklaşıyor ve biz yeni yeni belalarla uyanıyoruz güne. Bütün bunlarda korumamız gereken ilk yer yüreğimizdir.

Doğumumuz da ölümümüz de bizim elimizde değil. Ama bize düşen şey bu aralıkta en iyisini yapmaktır. Özellikle bizi Göksel Baba’mıza ulaştıracak yolları keşfetmek ve onların üstünde dürüstçe yürümek, sevmeyi, af etmeyi, bağışlamayı, vermeyi ve paylaşmayı öğrenmek. Bütün bunları yaptıktan sonra gerçekten neler gelir başımıza bizim bileceğimiz bir şey değil.

Biliyorum siz de benim gibi soruyorsunuz; bu kötülük nereden geliyor, sorunun kaynağı nedir. Bir 50 yıl öncesine kadar insanlığın en büyük sorunu cehaletti, halen cehalettir sorun. Ama 50 yıl öncesinden başlayarak, belki 2.dünya savaşından sonra insanlığın en büyük sorunu bilgi olmaya başkadı. Bilgi, vicdansız, ahlaksız bilgi. Kontrolsüz teknoloji…

Nasıl geldik biz bu noktaya, çünkü insanlık, insanlığın bir parçası o vicdanını sattı. Vicdan içimizdeki Tanrı’nın sesidir. Nöbetçidir. Yanlış yaptığımızda bizi uyaran sestir. Bize doğruyu yanlışı gösterir. Bazıları bastırdılar o sesi, karanlığa boyun eğdiler. Şeytana boyun eğdiler.

İyileşmek için yalnız kalmalıyız. Tanrı’yla beraber yalnız, İsa Mesih’le beraber yalnız, O’nun sözleriyle beraber yalnız. Onun için İsa Mesih’le yalnız kalacağınız zamanlar ve yerleriniz olsun. Yoksa eğer, erken kalkın, geç yatın. Ama O’nunla beraber geçireceğiniz, O’ndan işiteceğiniz, O’nun sizin kulaklarınıza ulaşacağı, sizin dilinizle ulaşacağı zamanınız olsun. Ve orada bir mucize gerçekleşecek gerçekten. Yeniden konuşmaya başlayacaksınız Tanrı’nızla, içinizden bir dua yükselecek, dudaklarınız açılacak.

Evet sevgili kardeşlerim, işitmek gerek ve İsa diyor “kulakları olan işitsin.” Bizim doğru olanı işitmemiz, doğru olanı işittirmemiz gerekir…

Tanrı bütün masumları korusun, şerir şeytandan korusun. Okullar çok önemli çünkü orada insanlığın diğer en büyük sorunu olan cehalet çözülüyor. Bilginin doğru aktarılması, çocukların hayata hazırlanması eğitimin temel amacıdır.

Tanrı sizin gücünüzü artırsın. Dünyadaki en kutsal işi yapıyorsunuz, insan yetiştiriyorsunuz. Bundan daha güzel hiç bir iş yok. Onun için bence dünyanın iki büyük kariyeri var, öteki kariyerlerin hepsi onun arkasında gelir. Birincisi annelik – babalık, diğeri de öğretmenlik. Gerisi teferruattır.

Tanrı sizleri kutsasın, gözlerinizi aydınlatsın, kulaklarınızı açsın ve birlikte ışığa doğru yürüyelim Amen.

Vaazın ardından tüm Rab’de uyuyanlar için Hokehankisd duaları okundu. Tören, Kadasetli Patrik Sahak II’nin takdisi ile son buldu.

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi