3 Mayıs 2024 Cuma

Etiyopya’da Ortodoks Hristiyanlar, Vaftiz Bayramı’nı kutluyor

Etiyopyalı Hristiyan Ortodokslar, Vaftiz Bayramı’nı (Epifani) kutlamaya başladı. İsa Mesih’in vaftiz edilişinin yıl dönümü nedeniyle 3 gün sürecek kutlamalar, Başkent Addis Ababa ile kutsal şehir kabul edilen Gondar kentinde renkli görüntülere sahne oluyor.

Etiyopya’da kutsal olduğuna inanılan levha ve tabutlar, rahiplerin eşliğinde halk tarafından ilahiler okunarak taşınıyor.

Başkent Addis Ababa’da birçok yol kutlamalar nedeniyle trafiğe kapatıldı. Halk kutlamalar dolayısıyla kiliselere akın etti.

“12. Gün Bayramı”etyopya olarak da anılan Epifani’de vaftiz olmak ve suda yıkanmaya Etiyopyalı Ortadoks Hristiyanlar önem veriyorlar.

Binlerce kişi aynı anda vaftiz olurken, ülke genelindeki tüm kiliseler akşam saatleri için de özel kutlama programları hazırladı.

Başta körfez ülkeleri olmak üzere Avrupa ve ABD’de yaşayan binlerce Etiyopyalı’nın, Vaftiz Bayramı nedeniyle ülkelerine geldiği bildirildi.

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi