4 Mayıs 2024 Cumartesi

Antakya Ortodoks Kilisesi’nde ‘Noel Perhiz Yemeği’ Etkinliği

Ortodoks Cemaatinin “Noel Orucu” geçtiğimiz Pazartesi günü başladı. 40 gün sürecek olan Noel Orucu, Noel’in kutlanacağı 24 Aralık tarihine kadar devam edecek.

Bu bağlamda Antakya Azizler Petrus ve Pavlus Rum Ortodoks Kilisesi’nde ‘Noel Perhiz Yemekleri’ etkinliği gerçekleştiriliyor. Haftanın bir günü kilisede toplanan Antakya Kilisesi cemaat üyeleri hep birlikte, orucun geleneğine bağlı kalarak Bitkisel ve Zeytinyağlı yemekler tüketiyorlar.

Antakya Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu ile Kadınlar Kolunun ortaklaşa tertiplediği “Noel Perhiz Yemeği”nin ilki oldukça kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi. Yemek öncesinde kilise pederleri yiyeceklerin üzerini takdis ederken, duaların ve yakarışların ardından hep birlikte yemeğe geçildi.

Noel Orucu İyiliği Öğütlüyor

Ortodoks inancı, sadece hayvansal gıdaların tüketilmemesi değil, Noel Orucu süresince kötü düşüncelerden ve günahlardan arınılmasını, iyilik yapılmasını, dargınların barışmasını ve insanların bağışlanmasını da öğütlüyor.

Noel Oucu, Büyük Perhiz’den sonra dünyadaki ikinci en uzun oruçtur ve Noel öncesi inananlar oruç tutarak Tanrı’nın varlığında maddeleştiği Tanrı’nın oğlu İsa’yı karşılamak için hazırlık yaparlar.

Dini liderlere göre oruca sıkı sıkıya bağlı kalma çok önemli değildir ancak insanın samimi bir şekilde kasti olarak ya da istemeden işlediği günahlar için pişmanlığını gösterip af dilemesi daha önemlidir. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi