fbpx
17 Mayıs 2024 Cuma

İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde “İsim Bayramı” Kutlamaları

İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde, Kilisenin isim bayramı, salgının gölgesinde kısıtlı katılımla kutlandı.

6 Aralık “Aziz Nikola” Bayramı çerçevesinde, İskenderun’daki kilisenin de isim bayramı olması dolayısıyla etkinlikler düzenlendi. Kilise Pederleri Dimitri Yıldırım ile Yusuf Nicholas Papasoğlu tarafından yönetilen ayine, kısıtlı sayıda cemaat üyesi katıldı. Ayin esnasında Aziz Nikola için özel bir dua da okundu.

Günün anlam ve önemi hakkında kısa bir açıklama yapan Kilise Pederlerinden Yusuf Nicholas Papasoğlu; “Bizler için Aziz Nikolaus’un ayrı bir önemi vardır. Aziz Nikolaus, Gemicilerin kurtarıcısıdır. Ayrıca Aziz Nikolaus İskenderun Kilisemizin de hâmisidir, yani koruyucusudur. Bu yüzden bugün İskenderun Ortodoks Kilisemizin de isim bayramıdır. Nikolaus, 300’lü yıllarda yaşamış bir Azizimizdir ve kurtarıcıdır. Bu vesileyle tüm cemaatimizin, Aziz Nikolaus Bayramını kutluyoruz” dedi.

Aziz Barbara ve Aziz Saba Dualarla Anıldı

Kutsal Ayin sırasında, yine Aralık ayının 4’ünde ve 5’inde birer gün arayla kutlanan Azize Barbara ve Aziz Saba için de anma duaları gerçekleştirildi. Kilise Pederi Dimitri Yıldırım, ayin içerisinde Aziz Nikola’nın yanı sıra Azize Barbara ve Aziz Saba’nın da anmalarının gerçekleştirildiğini kaydetti.

Yıldırım; “Her yıl 4 Aralık’ta Azize Barbara’yı anma günü yapıyoruz. Azize Barbara 290 yılında yaşamıştı ve kendisi Mesih İsa’ya inanmıştı. Babası Allah’a inanmıyordu, kızı inandığı için kızını kendi eliyle öldürdü.

Aziz Saba’nın Bayramı ise 5 Aralık’ta kutlanıyor. Aziz Saba rahiplerin babalarıdır, rahipliği öğretendir. 5. yüzyılda insanlara ve rahiplere dini ve Hristiyanlığın öz yaşamını öğretiyordu. Bu vesileyle, isimleri Nikola, Barbara ve Saba olan tüm cemaat üyelerimizi kutluyoruz” şeklinde konuştu.

Ayin sonrası ise kilise salonunda, Kilise Vakfı Yönetimi tarafından, ayine katılan cemaat üyelerine tatlı ikram edildi. Kahve ile birlikte tatlılarını yiyen cemaat üyeleri birbirlerinin bayramlarını kutladılar. (SAT-7 Türk/ İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi