fbpx
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Kardinalden Barış ve Bağışlama Çağrısı

Ciddi bir insani krizle sonuçlanan çatışmalarla mücadele eden Etiyopya’da, Kardinal Berhaneyesus Souraphiel, halkı barışı engelleyen her türlü gurur, öfke ve nefretten kaçınmaya çağırdı.

Doğu Ortodoks Kiliselerinin 7 Ocak’ta kutladığı Noel mesajında, Kardinal Souraphiel, tüm inanlıları kötülükten kaçınmaya ve Tanrı’dan dua aracılığıyla ‘bağışlama ve barış armağanını’ istemeye çağırdı. Kardinal, ‘‘Bizler dua ederek bekleriz. Çünkü esenlik ve mutluluk dua aracılığıyla elde edilir. Dua ettiğimizde tüm kötülüklerden uzak dururuz. Hepimiz tek bir aileyiz’’ dedi.

Barış İçin Dua Çağrısı

Kardinal Souraphiel, ‘‘Ülkemizde çatışmalar yaşanmasına rağmen Rab’be yakararak barışın zincirlerini kırabilecek gurur, kin ve öfke ruhundan uzak durmalıyız’’ dedi. Gururun ve nefretin üstesinden gelebilmek için alçakgönüllülüğün, yumuşak huyluluğun ve sabrın gerekli olduğunu vurgulayan Kardinal, ‘‘Ancak bu şekilde birbirimizi gerçekten sevebiliriz. Öyleyse tüm yüreğimizle Rab’be dönelim ve bağışlama ruhuyla birlikte yürüyelim’’ dedi.

Acı Çekenlere Destek Olmak

Kardinal mesajında, Etiyopya’daki inanlıları ‘savaştan etkilenenlerin, travma yaşayanların, yerinden edilenlerin, yaralananların, ebeveynlerini ve ailelerini kaybedenlerin acılarını’ paylaşmaya çağırdı.

Etiyopya Katolik Episkoposlar Konferansı (CBCE) savaş mağduru insanları desteklemek amacıyla Kilise ortakları, yerel Katolik kurumları ve Katolik inanlıların yardımıyla 2 milyon dolar bağış toplayacağını duyurdu.

2 Milyondan Fazla Kişi Yerinden Edildi

Ülkede çatışmalar, 4 Kasım 2020’de Tigray Halk Kurtuluş Cephesi’nin federal askeri üslere yönelik saldırısının ardından ortaya çıktı. Tüm çabalara rağmen, etnik temelli milislerin yanı sıra Eritre silahlı kuvvetlerinin de dâhil olduğu çatışmalar nedeniyle 2 milyondan fazla insan yerinden edildi. Şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede kıtlık ilan edildi. (Vaticannews)

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi