fbpx
16 Mayıs 2024 Perşembe

Kış Olimpiyatları’nda Hristiyanlara Zulüm

Release International’ın başkanı, spor etkinliklerinin Çin’deki inanç özgürlüğü ihlallerini örtbas etmemesi gerektiğini söyledi. Paul Robinson, Pekin’de başlayan Kış Olimpiyatları’nın Çin’de yaşanan zulmü vurgulamak için bir fırsat olduğunu belirtti.

Robinson, ‘‘Üç milyar insan Kış Olimpiyatları’nı izlemeye hazır. Çin’in Hristiyanlar da dâhil olmak üzere dini azınlıklara yönelik zulmünü vurgulamak için önemli bir fırsat’’ dedi.

Kış Olimpiyatları, azınlık gruplara yönelik zulüm endişeleri arasında gerçekleşiyor. Robinson, Hristiyanlardan Çin’e yönelik uluslararası ilginin, inançları nedeniyle acı çekenlerin karşılaştığı gerçekleri aydınlatması için dua etmelerini istedi. Birleşik Krallık, ABD, Kanada, Avustralya ve Litvanya diplomatik boykotlar düzenleyerek Kış Olimpiyatlarına hükümet yetkilisi göndermeme kararı aldı.

Release ortağı Bob Fu, Kış Olimpiyatları’nın Çin için propaganda gösterisi olduğunu söyledi. Oyunları boykot çağrısında bulunan Fu, katılımcıları mağdurlara destek olabilmek için her fırsatı kullanmaya çağırdı. Fu, oyunların kurumsal sponsorlarına gönderdiği mesajda, ‘‘Soykırım Olimpiyatlarına sponsor oluyorsunuz. Elinizde ve şirketinizin logosunda kan var’’ dedi.

Open Doors, Pekin’deki Hristiyanların yetkililerle karşılaşmamak için Oyunlar sırasında dikkat çekmemeye hazırlandıklarını söyledi. Pekinli bir pastör, ‘‘Etkinlikler sırasında aktif olmamamız gerektiğini biliyoruz. Bu süre boyunca sessiz kalmamız gerektiğinin farkındayız’’ dedi.

Çin, Hristiyanlığı Batı’nın dini olarak görmekte ve onu bir tehdit olarak algılamaktadır. Ülkenin bazı bölgelerinde kiliseler yıkıldı veya haçları kaldırıldı. Salgın döneminde çevrimiçi kilise hizmetlerinin kesintiye uğradığına dair raporlar mevcut. Pekin’de yaşayan bir Hristiyan, ‘‘Bunun gibi büyük organizasyonlarda kiliseler, sessiz ve görünmez olma konusunda uyarılıyor. Uyarıları kabul etmeyen kiliselerin hizmetleri durdurulma riskiyle karşılaşmaktadır’’ dedi. (CT)

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Selin Vurduğu Brezilya’da Kiliseler Kapılarını Açtı

Brezilya’nın güneyinde 148 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 537 bin kişinin yerinden edildiği felaketin ardından kiliseler kapılarını...

Brezilya’da Sel Felaketi: Ölü Sayısı 148’e Yükseldi

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde iki haftadır etkili olan yağışların neden olduğu sellerde, can ve...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi