fbpx
17 Mayıs 2024 Cuma

Kiliseler Mültecilere Yardım Ediyor

Komşu ülkelerin hükümetleri ve Kiliseleri; Ukrayna, Donbas ve Lugansk Halk Cumhuriyeti’nden gelen mültecilere ev sahipliği yapmaya ve onlara yardım etmeye hazır olduklarını söyledi.

Rusya Ortodoks Kilisesi’nin Yardımlaşma ve Sosyal Hizmet Departmanı, Donbas’tan gelen mültecilere insani yardım için Rostov Episkoposluğu’na 1 milyon ruble (yaklaşık 12 bin dolar) bağışta bulundu.

Maddi yardımlar, yiyecek, hijyen malzemeleri ve kırtasiye gibi temel ihtiyaçlar için harcandı. Bağışlar, geçici barınma merkezlerinde ve episkoposluğa ait insani yardım merkezinde dağıtılıyor. Rusya’daki bazı episkoposluklar da mültecilerin barınma, beslenme ve giyinme ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olduklarını açıklarken, din adamları dua çağrısında bulundu.

Romanya’daki Suceava Başepiskoposluğu, mültecilere yiyecek, giyecek ve diğer ihtiyaçların yanı sıra barınma konusunda da destek vermeye hazır olduğunu duyurdu. Din adamları ise ruhsal hizmette bulunmaya hazır. Ukrayna sınırına yakın olan Maramureş Episkoposluğu da mültecilere destek vereceğini açıkladı.

Yunanistan’da, Kilise’nin kar amacı gütmeyen Coexistence örgütü, Kutsal Sinod tarafından istenmesi ve onaylanması halinde mültecileri kabul etmeye ve yardımda bulunmaya hazır olduğunu belirtti. Finlandiya’daki Ortodoks Kilisesi’nin çeşitli kuruluşları, Ukrayna’daki mağdurlara yardımda bulunmak üzere bağış topluyor. Polonya Ortodoks Kilisesi, kiliselerinde Ukrayna’da barışın sağlanması için dua edildiğini duyurdu.

Riga ve Tüm Letonya’nın Metropolitan Hazretleri Alexander, Letonya’daki tüm kiliselerde Kutsal İlahi Liturji sırasında sunulacak özel duaları kutsadı. Ukrayna’daki tüm episkoposluklar ve manastırlar, barınma ihtiyacını karşılayarak, kapsamlı insani yardım hizmetinde bulunuyor. (orthochristian)

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi