27 Nisan 2024 Cumartesi

Eski Madde Bağımlılarının Etkileyici Tanıklıkları

İki eski madde bağımlısı, Tanrı’nın onları nasıl kurtardığını ve şimdi başkalarının özgürlüğü bulmasına nasıl yardım ettiklerini paylaştı.

Rich Wal, ‘‘Uzun bir süredir madde ve alkol bağımlılığının pençesi altındaydım. Başarısızlık ve çaresizlik dolu bir hayat yaşıyordum. Her şey çok kötüydü. Aşırı doz nedeniyle birçok kez ölümle yüzleştim’’ dedi. 

Rich, eşi Shay ile birlikte şimdi Batı Virginia’da davranışsal sağlık merkezi işletiyor ve Facebook hesaplarındaki bir milyondan fazla takipçiye hizmet ediyor. İntihar girişimlerinde bulunduğunu söyleyen Shay, ‘‘Yaşamak için bir nedenim yokmuş gibi hissettim. Ümidim yoktu’’ dedi.

2015 yılında Shay, uyuşturucu satıcılığı suçlaması nedeniyle tutuklandı ve 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hayatının en karanlık döneminde Tanrı’ya dönen Shay, ‘‘Hayatımı eskisi gibi hayal edemiyordum. İşte o zaman alçakgönüllü bir yürekle Tanrı’ya yalvardım ve yardımını diledim. Hücrenizde sizinle birlikte olan tek kişi Tanrı olduğunda, aranızda çok özel bir bağ oluşuyor’’ dedi.

Çift, Tanrı’nın güçlü elinin hayatlarını nasıl değiştirdiğine şahit oldu. Önceleri toplum düşmanı olmalarına rağmen, günümüzde topluluğun direği haline geldiklerini söyleyen Rich, ‘‘Artık mahkemeler insanları bize yönlendiriyor. Desteğe ihtiyaç duyanlara yardım edeceğimize inanıyorlar’’ dedi.

Batı Virginia, aşırı doza bağlı ölüm oranında Vermont’tan sonra ikinci sırada yer alıyor. 2021’de ülke genelinde aşırı doza bağlı ölüm oranı yüzde 30 artarken, Batı Virginia’da yüzde 62 arttı. Çift, Tanrı’nın kendilerine ikinci bir şans verdiğine inanıyor.

Çift, yakın bir tarihte madde ve alkol bağımlısı bir satanistin hayatını Rab’be nasıl teslim ettiğine şahit oldu. Rich, ‘‘Tanrı, insanları çukurdan çıkarmaya ve madde bağımlısı suçluları öğrencisi yapmaya devam ediyor. Tanrı, hayatımızda mucizeler gerçekleştirdi. Tanrı’nın yardımıyla yürüyoruz ve bu mucizeleri konuşuyoruz’’ dedi. (CHL)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi