30 Nisan 2024 Salı

Patrik Sahak II, VakıflıKöy’ü Ziyaret Etti

Kadasetli Patrik Sahak II, 12 Ağustos Cuma günü, Surp Asdvadzadzin Yortusu vesilesi ile Vakıfköy kutlamalarına riyaset etmek için Hatay’a yolculuğunu sürdürdü. Seyahatinin üçüncü gününde Kırıkhan’a ve Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’ne vardı.

KIRIKHAN BELEDİYE BAŞKANI’NI ZİYARET

Patrik Hazretleri, Kırıkhan Belediyesi’ni ziyaret etti ve Belediye Başkanı Ayhan Yavuz tarafından kabul edildi. Ziyaret sırasında Anadolu Kiliseleri Ruhani Gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan ve Patrik Hazretleri’nin yardımcısı Peder Şirvan Mürzyan, Kırıkhan Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinden Raffi Kaplan ve Yusuf Tabaş refakat ettiler.


Başkan Yavuz ve Patrik Sahak II, resmi sohbetin ardından Kırıkhan’daki kiliseyi birlikte ziyaret ettiler. Bilindiği üzere yıllar önce kilisenin çatısı çökmüştü. Patrik Sahak II ve Kırıkhan Belediye Başkanı, yapının durumunu görüp yerinde istişare ettikten sonra, yemek sofrası etrafında buluştular.

HATAY VALİSİ’NE ZİYARET

Daha sonra Hatay Valiliği’ni ziyaret eden Patrik Sahak II, Vali Rahmi Doğan tarafından karşılandı. Patrik Hazretleri, Surp Asdvadzadzin Yortusu vesilesiyle Vakıfköy kutlamalarına riyaset etmek için Hatay’da bulunduğunu, ayinden önce şehrin en üst düzey devlet görevlisini makamında ziyaret etmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiğini dile getirdi. Vali Doğan, Patrik Sahak II’yi memnuniyetle karşıladı ve geleneksel Vakıfköy ziyareti vesilesiyle sevincini dile getirdi.

BATIAYAZ ZİYARETİ

Patrik Kadasetli Sahak II, Musa Dağ köylerinden Batıayaz’ı, tarihi Bityas’ı ziyaret etti ve Hagop Çaparyan’ın evinde misafir edildi.

VAKIFKÖY’E VARIŞ

Patrik Sahak II saat 18:00’de Vakıfköy’e vardı. Köylüler, geleneğe göre köyün girişinde davul zurna ve geleneksel danslarla büyük bir coşku ile karşılayarak çan sesi eşliğinde kiliseye götürdüler.


Kilisenin girişinde ekmek ve tuz kutsaması yapıldı. Kilisedeki Duaların ardından, kilise din görevlisi Peder Avedis Tabaşyan nazik ziyaretinden dolayı teşekkürlerini iletti ve Patrik Sahak II’ye “hoş geldiniz” dedi.
Patrik Hazretleri bir konuşma yaparak bugün bu kiliseyi bir kez daha ziyaret etmeyi nasip ettiği için Tanrı’ya şükretti.

Kilise din görevlisi Peder Avedis’i takdir ederek, tüm Anadolu Ermeni toplum üyelerinin, “gözetmen” sıfatıyla onun himayesinde olduğunu söyledi. Peder Avedis’i ve ona çalışmasında yardımcı olan ve çaba gösteren herkesi, Cem Çapar başkanlığındaki kilise vakıf yönetimini ve köy muhtarı Berç Kartun’u takdir ederek kendilerine başarılar diledi. Ardından halkın sorularını yanıtladı.
Patrik Sahak II, aynı akşam köy meydanında Istepan Yepremyan ve Bartev Garyan şarkıları eşliğinde düzenlenen sevgi sofrasına başkanlık ettikten sonra geceyi Müteveffa Mesrob II konukevinde geçirdi.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Saldırılar Son Bulmuyor

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Hristiyanlara zulmeden Müttefik Demokratik Güçler (ADF) adlı terör örgütü, Beni kentinde düzenlediği saldırıda 12...

Katolik Rahiplerin Sayısı Azalıyor

Dünya genelinde Katoliklerin sayısı 2021-2022 yılları arasında artarken, son iki yıldır Katolik rahiplerin sayısı azalmaya devam ediyor. Vatikan,...

Geleneksel ‘‘Evlerde İlahi Okuma Etkinliği’’ Yeniden Gerçekleştirildi

İskenderun’da yaşayan Hristiyan gençler, yaklaşan Paskalya Bayramı çerçevesinde çeşitli etkinliklere de imza atıyorlar. Bu bağlamda Paskalya Hazırlık...

Episkopos Dahdal, Samandağ’da Palmiye Pazarı Ayini’ne İştirak Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Hatay bölgesine giden Episkopos Arsenios Dahdal, Samandağ’da...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi