6 Mayıs 2024 Pazartesi

Kiliselerin Gerilediği İddiasına Açıklık Getirildi

Hristiyan bir kuruluş olan HOPE Together’ın Genel Müdürü Dr Rachel Jordon-Wolf, Diriliş inancının Kilise için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Geçen yıl yayınlanan ‘Talking Jesus’ raporundan ele edilen bulgulara göre, Birleşik Krallık nüfusunun yüzde 45’i İsa Mesih’in ölümden dirildiğine inanıyor. Bu istatistik, müjdeleme ve inanç temelli paylaşımlar için kiliselere teşvik edici olabilir.

Dr Rachel Jordon-Wolf, kilise liderlerine yönelik yaptığı konuşmada, Diriliş’in bir anahtar olduğunu ve birçok insanın İsa’nın ölümden dirildiğine iman ettiğini söyledi. HOPE Together, Christian Vision, Alpha, Kingsgate, Luis Palau ve Evangelical Alliance’ın ortak girişimi olan ‘Talking Jesus’ projesi, 2015 yılında başlatıldı. Projenin amacı, toplumun İsa Mesih, Hristiyanlar ve müjdeleme hakkındaki görüşlerini analiz etmektir.

Anket, Birleşik Krallık’ta yaklaşık dört bin yetişkinin katılmasıyla gerçekleşti. 2022 raporu, 2015’ten bu yana Hristiyanların yüzde 6’sının inanç hayatlarında aktif olduğunu ve bir kilisenin parçası olduğunu gösterdi. Jordan-Wolf, ‘‘Kilise gerilemiyor ve kayıp bir nesil yok’’ dedi.

Elde edilen sonuçlar, kiliselerde ve müjdeleme faaliyetlerinde önemli bir etki yarattı. Evangelical Alliance’dan Rachael Heffer, kiliseleri Hristiyan olmayan bölgelerde hizmet etmeye ve Müjde’yi (Tanrı Sözü) paylaşma konusunda cesur ve kararlı olmaya davet etti. İnanlıların sadece kilise veya Tanrı hakkında konuşmaları değil, konuşmalarında İsa Mesih’in adını da kullanmaları istendi.

Share Jesus International’ın Direktörü Andy Frost, ‘‘İsa’yı paylaştığımızda, Kilise’nin tek beden olduğunu göstermiş oluyoruz. İnsanlar, Kilise’nin olması gerektiği gibi hizmet ettiğini görmeli’’ dedi. Heffer’e göre Hristiyan olmayanların Covid-19, siyasi istikrarsızlık ve yaşam pahalılığı nedeniyle umuda ihtiyacı var. Heffer, kilise liderlerine yaşamın amacı üzerine çok sayıda sorunun yöneltildiğini söyledi. 

Dr Jordan-Wolf’a göre, Birleşik Krallık’ta inancına bağlı Hristiyanların yüzde 10’u Londra’da yaşıyor. Dr Jordan-Wolf, ‘‘Nüfusun yüzde 10’u kültürü değiştirmek için yeterlidir. Kültür şekillendirici bir hareket olduğumuzu hatırlamamız gerekiyor. Birlikte hareket ederek çok büyük bir fark yaratabiliriz’’ dedi. (CT)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi