fbpx
17 Mayıs 2024 Cuma

Patrik Sahak II, Geleneksel Yeni Yıl Çocuk Şenliği’nde Çocuklarla Buluştu

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, geleneksel ”Yeni Yıl Çocuk Şenliği”nde çocuklarla buluştu. 

Türkiye Ermenileri Patrikliğinin önderliğinde düzenlenen ve geleneksel hale gelen, Ermeni toplumu ilköğretim okullarının katıldığı Yeni Yıl Çocuk Şenliği 03 Ocak Çarşamba günü, Patriklik Merkez Meryem Ana (Surp Asdvadzadzin) Katedrali, Ğazaz Harutyun Amira Bezciyan Salonu’ndaki şenliğe, Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II riyaset etti ve çocuklarla buluştu. Kendisine Rahip Hovagim Seropyan Patrik Vekili Kıdemli Peder Krikor Damadyan, Peder Şirvan Mürzyan eşlik ettiler. 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da şenliğe, Ermeni toplumu ilköğretim okullarından öğrenciler, öğretmenleri ve velileri ile birlikte katıldılar. 

Sunuculuğunu Peder Natan Arabyan’ın üstlendiği şenlik, Patrik Sahak II ve din adamlarının salona girişinin ardından, Patrik Sahak II’nin çocukları selamlaması ile başladı. 

Gösteriler başlamadan Patrik Sahak II kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında bu şenlikte emeği geçenleri ve katılımcıları takdir etti. Çocuklarla samimi bir sohbette bulundu, onlara öğütler verdi. 

Yaklaşık iki saat süren şenlik süresince, değişik okullardan gelen öğrenciler, şarkılar, şiirler, dans gösterileri sunarak sahne aldılar ve gösterilerinin sonunda, Patrik Sahak II’ye yeni yıl hediyeleri sundular, birlikte fotoğraf çekildiler. 

Gösterilerin ardından, Noel Baba salona giriş yaptı, sahne ortasına gelen Noel Baba’yı çocuklar çepeçevre sardılar, ardından Patrik Sahak II’nin yanına gelen Noel Baba’ya sandalyesini bırakan Patrik Sahak II, “çocuklarımıza güzel hediyeler vermen için onlarla baş başa bırakıyorum” dedi ve çocukların alkışları ile salondan ayrıldı. Sonrasında Noel Baba’dan hediyelerini alan çocuklar onunla fotoğraf çekindiler.

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi