fbpx
17 Mayıs 2024 Cuma

ABD’de Antisemitizm Rekor Düzeyde Arttı

İftira ve İnkarla Mücadele Birliği (Anti-Defamation League) tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail ve Hamas arasında yaşanan çatışmaların ardından ABD’de antisemitizm olayları 100 gün içinde yüzde 350’den fazla arttı.

ADL, Hamas’ın İsrail’e saldırı düzenlemesinden bu yana antisemitizm olaylarında keskin bir artış olduğunu duyurdu. Kasım ayında antisemitizm olayları yüzde 316 artarken, Aralık ayında bu oran yüzde 337’ye yükseldi. 

7 Ekim ile 7 Ocak arasında gerçekleşen saldırılar geçen yıla kıyasla yüzde 360 artış göstererek toplam 3.283’e ulaştı. ADL, 7 Ekim’den bu yana günde yaklaşık 34 saldırının yaşandığını bildirdi. Verilere göre ABD’deki antisemitizm vakaları 2023’te en yüksek seviyeye ulaştı. Saldırıların çoğunun sözlü ve yazılı taciz vakaları ile Yahudi karşıtı söylemler içerdiği açıklandı.

ADL CEO’su Jonathan Greenblatt, ‘‘Amerika’da Yahudi toplumu, günümüzde benzeri görülmemiş bir tehditle karşı karşıya. Sadece üç ay içinde, genellikle bir yıl boyunca gerçekleşen saldırı vakaları gerçekleşiyor. Antisemitizm endişe verici bir şekilde yayılıyor ve değişime uğruyor’’ dedi.

ADL, saldırıların en az 505’inin üniversite kampüslerinde meydana geldiğini bildirdi. Yapılan açıklamada, ‘‘Sinagoglar ve toplum merkezleri gibi yerlerde en az 628 saldırı yaşandı. Olayların yaklaşık yüzde 75’i İsrail-Hamas savaşıyla ilişkili’’ ifadeleri yer aldı.

7 Ekim’den bu yana ABD’de saldırıların en çok Washington D.C. ve çevresinde meydana geldiği açıklandı. Ayrıca New York, Kaliforniya ve Florida’da küçük çapta olayların yaşandığı bildirildi.

ADL, kampüslerde antisemitizmin engellenmesi için çalışıldığını belirtti. Greenblatt, ‘‘Üniversite kampüslerinde bu tür olayların yaşanmasına izin veremeyiz. Tüm okullar ve üniversiteler antisemitizme karşı kararlı adımlar atmalı’’ ifadelerinde bulundu.

(Kaynak: Catholic News Agency)

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi