28 Nisan 2024 Pazar

Engelli Çocuklara Hizmet Eden Rahibeye Onur Ödülü

Engelli bireylerin savunuculuğunu yapan Rahibe Rosemary Connelly, Amerika’daki Katoliklere verilen en eski ve en prestijli ödüllerden biri olan Notre Dame Üniversitesi’nden Laetare Madalyası’na layık görüldü.

92 yaşındaki rahibe, 0-6 yaş arası engelli çocuklara evde ve kurumda bakım hizmeti veren Misericordia Vakfı’nın yönetim kurulu başkanıdır. Kuruma 1969’da genel müdür olarak atanan Connelly, liderliği sayesinde 600’den fazla çocuğa ve yetişkine ulaştı. Çalışmaları sonucunda Notre Dame Üniversitesi de dâhil olmak üzere dokuz yerden fahri doktora unvanı aldı.

Notre Dame başkanı Peder John Jenkins, ‘‘Azmi, merhameti ve üstün görüş açısıyla Misericordia sakinlerinin hak ettikleri yaşam kalitesine ve fırsatlara sahip olmasını sağladı. Çalışmalarından büyük teşvik alıyoruz ve kendisine Laetare Madalyası’nı vermekten onur duyuyoruz’’ dedi.

Connelly, İrlandalı göçmen bir ailenin altı çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. 19 yaşında Merhamet Rahibeleri’ne (Sisters of Mercy) katıldı. 1959’da Saint Xavier Üniversitesi’nden sosyal bilimler alanından mezun oldu. 1966’da St. Louis Üniversitesi’nden sosyoloji alanında ve 1969’da Chicago Loyola Üniversitesi’nden sosyal hizmet alanında yüksek lisans derecesi aldı. Rahibe Connelly, ‘‘Her zaman Tanrı’nın benimle birlikte olduğunu hissettim. Rab bana her zaman lütfetti. Bu yüzden Misericordia aracılığıyla insanlara ulaştığımız için Tanrı’ya şükrediyorum. Çocuklara saygı duyuluyor ve personel burada olmaktan dolayı çok mutlu. Harika insanlarla birlikte hizmet ediyorum. Herkes sevgi dolu ve hayatı oldukça güzel yaşıyorlar’’ dedi.

Laetare Madalyası’nın geçmişi 1883 yılına kadar uzanmaktadır. Başkan Joe Biden, Başkan John F. Kennedy, Gazeteci Dorothy Day, Kardinal Joseph Bernardin, Rahibe Norma Pimentel, Hollywood oyuncusu Martin Sheen ve çevre aktivisti Sharon Lavigne Laetare Madalyası’na layık görüldü.

Laetare Madalyası, Latince ‘Magna est veritas et praevalebit’ (Gerçek güçlüdür ve galip gelecektir) mesajını taşımaktadır. Ödül her yıl sanat ve bilim alanında çalışan, Kilise’nin hedeflerini resmeden ve insanlığın mirasını zenginleştiren bir Katolik’e verilmektedir. Rahibe Connelly, 2023 Laetare Madalyasını üniversitenin Mayıs ayında gerçekleşecek olan mezuniyet töreninde alacak. (cruxnow)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi