fbpx
18 Mayıs 2024 Cumartesi

ABD Başkanı Joe Biden İle Ekümenik Patrik Bartholomeos Görüştü

Ekümenik Patrik Bartholomeos, ABD ziyareti kapsamında bulunduğu Washington DC’de rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Doktorların tavsiyesiyle George Washington Üniversitesi Hastanesi’nde müşahede altına alınan Ekümenik Patrik hastaneden taburcu oldu. Daha önce açıklama yapan ABD Başepiskoposu Elfidophoros, Patrik Bartholomeos’un durumunun gayet iyi olduğu açıklamasını yapmış ve programına devam edeceğini belirtmişti.

12 günlük bir resmi ziyaret için Washington’da bulunan Ekümenik Patrik Bartholomeos ile ABD Başkanı Joe Biden tarafından Beyaz Saray’da bir araya geldi. Görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Patrik Bartholomeos, Beyaz Saray ziyareti öncesinde de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’la görüştü.

Blinken, Bartholomeos’a iklim değişikliği konusundaki liderliği ve özellikle dünya liderlerinin İskoçya’daki Birleşmiş Milletler iklim Konferansı’na gitmeye hazırlandığı bir dönemde, konuya getirdiği küresel odak için teşekkür etti. Blinken, Bartholomeos’un çabalarının muazzam bir fark yarattığını dile getirdi.

Patrik Bartholomeos da, ABD yönetiminin verdiği desteğe teşekkür etti ve ‘‘Başkan Joe Biden tarafından karşılanmak bir onur ve ayrıcalık’’ ifadesini kullandı.

Bartholomeos, hastaneden taburcu edilmesinin ardından Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği konutunda Büyükelçi Murat Mercan’ın kendisi onuruna verdiği kahvaltıya katıldı.

Kahvaltıya Yunanistan’ın Washington Büyükelçisi Papadopoulou ve ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Olson da katıldı.

Ekümenik Patrik Bartholomeos, ziyareti kapsamında başkent Washington’da bazı dini programlara da katılacak. Notre Dame Üniversitesi de, Bartholomeos’a fahri doktora unvanı verecek. (Amerikaninsesi)

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi