4 Mayıs 2024 Cumartesi

Kadasetli Patrik Sahak II, Hay Mentee Mentor Üyesi Gençlerle Bir Araya Geldi

Kadasetli Patrik Sahak II. 23 Ekim Cumartesi günü, Patrikhane bahçesinde Hay Mentee Mentor üyesi gençlerle bir araya geldi. Patrik Hazretleri’nin davetiyle gerçekleşen görüşmede, Peder Şirvan Mürzyan ve projenin yöneticileri de hazır bulundular. Salgın koşulları nedeniyle toplantı sınırlı sayıda gencin katılımıyla gerçekleşti.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen buluşmada Patrik Hazretleri, gençlere özgeçmişiyle ilgili bilgi verdi ve gençlerin Patrikhane çatısı altında bir araya gelmelerinden dolayı memnuniyetini ifade etti. Tüm görüşmenin Ermenice olarak gerçekleşmesi arzusunu dile getiren Patrik Hazretleri gençlerden de kendilerini tanıtmalarını istedi.

Patrik Hazretleri daha sonra kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Sorular arasında en dikkat çekici olan “Gelecekteki planlarınız nedir?” sorusu oldu.

Patrik Hazretleri, Patrikliğin tüm cemaatin sorun ve istekleriyle ilgilenmesi gereken bir makam olduğunu belirtti ve okulların eğitim hayatlarına devam etmesinin önemine vurgu yaptı. Sadece eğitime devam etmenin yeterli olmayacağını, aynı zamanda eğitim düzeyinin de daha üst seviyelere çıkarılmasının önemini hatırlattı.

Kadasetli Patrik Sahak II. bir başka arzusunun da cemaatin okullarında din eğitimi veren nitelikli öğretmenler yetiştirmek olduğunu ve bu konuda da yürütülen çalışmaları özenle takip ettiğini söyledi. Aynı zamanda cemaat için son derece önemli olan cemaat vakıflarının yıllardır çözülemeyen seçim sorunu ile de yakından ilgilendiğini ve resmi makamlarla irtibat halinde olduğunu ifade etti.

Patrik Hazretleri, eğitim hakkında konuşurken, okulların önemini şu şekilde açıkladı: ”Cemaatimize ait okulların başlıca gayesi ortak bilinç ve aidiyete sahip, geçmişi ve gelenekleriyle yabancı olmayan, diline benliğine sahip çıkan nesiller yetiştirmektir. Bu bağlamda, onlar bizler için birer vaha olma niteliğine haizdirler ve bu nedenle onların varlığını sürdürmemiz gerekmektedir.”

Özellikle üniversite öğrencisi gençlerin sorunlarına da değinen Patrik Sahak II, bu yaş grubuna mensup gençlerin Ermenice’den, Ermeni sosyal çevresinden uzak kaldıklarının altını çizdi ve Koronavirüs salgını sebebiyle bu sorunun ne yazık ki daha da derinleşen bir sorun olarak belirdiğini söyledi.

Patrik Sahak II, gençlere pederane öğütlerde bulunurken belli temalar çerçevesinde Ermenice konuşma atölyeleri düzenlemelerini önerdi. Bunun hem ana dilleriyle aralarında bulunan mesafeyi hem de diğer cemaat üyeleriyle aralarında oluşan mesafeyi kaldırmak için çok iyi bir fırsat olabileceğini aktardı.

Gençler ve Patrik Hazretleri arasında sıcak ve samimi diyalogların da yaşandığı buluşma toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi