27 Nisan 2024 Cumartesi

Adana Valiliği’ne Bombalı Saldırı

Adana Valiliği’nin açık otoparkında saat 08.05 sıralarında patlama meydana geldi. Bölgeye ambulans ve polis ekipleri sevk edilirken, valilik önündeki yollar bir süre kapatıldı. Patlamada 5 aracın yandığı belirtildi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 16 kişinin yaralandığını açıklamıştı.Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise yaptığı son açıklamada yaralı sayısını 21 olarak açıkladı.

Vali Demirtaş, aracın makam girişine yakın yerde patlatıldığını ve bir kadın tarafından gerçekleştirildiğinin tahmin edildiğini söyledi.

Patlamanın 33 plakalı (Mersin) bir araçta meydana geldiğini ve aracın bu zamana kadar herhangi arama kaydının olmadığını belirten Demirtaş, ”Saat 08.05 civarında otoparkta valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. Patlamada 2 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı” diye konuştu.

Patlamada yaşamını yitirenlerden birinin valilikte bahçıvan olarak çalışan bir kişi olduğu öğrenildi. Patlamada ölen ikinci kişinin erkek olduğu ancak üzerinden kimlik çıkmadığı kaydedildi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nca, Başbakanlık tarafından Adana Valiliği otoparkındaki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Bakanı Ömer Çelik ise, Twitter’dan yaptığı açıklamada şunları yazdı:

”Adana Valiliği önünde otoparkta bir patlama gerçekleşti. Valimizle konuştum. Yaralılarımız var. Yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Aydınlığın işareti olan sabah saatlerinde bu alçak saldırı gerçekleşti. Adanamıza geçmiş olsun. Lanetli terör insanımızı hedef almaya devam ediyor. İnsanlık adına bu terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Alçak terör saldırısında 2 vatandaşımızı kaybettik. Allah rahmet eylesin. Yaralılarımıza şifa diliyorum.15 Temmuz hain darbe girişimine karşı tek yürek ve tek bilek olan Adanamız, teröre karşı da aynı kararlı duruşu gösterecektir.”

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi