1 Mayıs 2024 Çarşamba

Altınözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos gönderme kararı doğrultusunda bir ziyaret de Hatay/Altınözü’ne gerçekleştirildi. Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Hatay’a gelen Balamand Meryem Ana Manastırı Baş Rahibi Arşimandrit Corc Yakup, Sarılar ve Tokaçlı Kiliselerinde cemaat mensupları ile bir araya geldi.

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Hatay/Altınözü’ne gelen Balamand Meryem Ana Manastırı Baş Rahibi Arşimandrit Corc Yakup, Paskalya Oruç Devresi münasebeti ile önce Sarılar Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde halkla buluştu.

Kilise Pederleri Cebrail Kuşoğlu ile Yuhanna Abdullah Papasoğlu önderliğinde, Vakıf Başkanı, yönetim kurulu ve gençlik komitesi ile buluşan Corc Yakup, dinleyenlere Hristiyan bir gencin manevi ve sosyal kişiliğinin nasıl olması gerektiğini anlattı. Soru cevap olarak gelişen sohbette gençlerin birçok sorusuna da cevap verdi.

Ev Ziyaretleri Cemaati Sevindirdi

Balamand Meryem Ana Manastırı Baş Rahibi Arşimandrit Corc Yakup, Sarılar’da cemaat mensubu ailelerin evlerine de ziyaretlerde bulundu. Hasta ve yaşlılar üzerine dualar eden ve şifa dileyen Arşimandrit Yakup, Patrik 10. Yuhanna’nın bereket ve dualarını da cemaat üyelerinin tümüne iletti. Sarılar cemaat üyeleri bu ziyaretlerden bir hayli memnun kaldı.

Tokaçlı Cemaati Büyük İlgiyle Karşıladı

Arşimandrit Corc Yakup, daha sonra Tokaçlı’ya geçerek Meryem Ana Rum Ortodoks Kilisesi’nde bazı etkinliklere katıldı. Cemaat ile gerçekleştirilen ayinden sonra ev ziyaretlerinde bulundu ve burada da Patrik 10. Yuhanna’nın bereket ve dualarını cemaat üyelerine iletti.

Ziyaretlerin ardından Kilisenin gençlik komitesinin düzenlediği çocuk etkinliklerine katılan Corc Yakup, daha sonra da Tokaçlı Rum Ortodoks Kilisesi’nin yıkıntılarını inceledi, yeni yapılmakta olan taziye ve aktivite salonunun çalışmalarını yakından takip etti.

Arşimandrit Corc Yakup, Altınözü ziyaretlerinin son gününde ise Yunushan ilçesinde bulunan Nekropolis (Ölüler Şehri) ve Gelinler Dağı’nı ziyaret etti. Ayrıca kilise gençleri ile yapılan Paskalya Panayır etkinliklerine katılıp gençlerle buluştu. 

(SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi