2 Mayıs 2024 Perşembe

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos gönderme kararının ardından Episkopos ve Arşimendritler bölgeye teker-teker geliyor. Mersin Baş Melekler Mikail ve Cebrail Kilisesinin ardından ikinci ziyaret Samandağ’a gerçekleştirildi.

Antakya ve Tüm Doğu Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Balamand Üniversitesi Teoloji Fakültesi Dekanı Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki cemaati ziyaret için Hatay’a geldi.

Arşimandrit Khalil Samandağ’a gelir gelmez cemaat mensubu ailelerin evlerine ziyaretlerde bulundu ve Patrik 10. Yuhanna’nın Paskalya Orucu Dönemi münasebeti ile bereket ve dualarını iletti. Samandağ Meryem Ana Mezarlık Kilisesinin taziye salonunda gerçekleştirilen ayinde bir de vaaz veren Khalil, açıklamalarında “Immanuel” (Tanrı Bizimle-Manahu Allah) kelimesinin anlamı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bu terimin Eski Ahitte müjdelenen Rab ile olan ilişkisini ve Dirilişten sonra göğe yükselen Rabbin son sözü olan “Çünkü ben sizlerle sonsuza kadar beraberim” sözü ile ilişkisini de dinleyenlere anlattı.

Gençler ile Buluşma ve Kutsal Kitap’ta Antakya

Samandağ’da cemaat mensubu birçok ailenin evlerine ziyaretlerde bulunan Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ gençleri ile de bir araya gelmeyi ihmal etmedi. Gençlerle yaptığı sohbette Antakya Rum Ortodoks kimliğinin Elçiler döneminden günümüze kadar olan serüvenini ele aldı. Khalil, Hristiyanlık tarihinin başlangıç noktası olan Antakya’nın Kutsal Kitabın Elçilerin İşleri bölümünde nasıl anlatıldığını ve ilk Hristiyanların Antakya’da kimler tarafından müjdelendiğini ve müjdelenen topluluğun kimliğini Kutsal Kitaptan kanıtlarla açıkladı. Büyük ilgi gören konu gençlerin birçok sorusuna da cevap oldu.

Arşimandrit Jack Khalil’in cemaat ile buluşmasında ise konu Meryem Ana’nın Kutsal Kitap’ta ve Kilisedeki yeri ve önemi oldu.

Aziz Simon Manastırı ve Titus Tüneli’ne Ziyaret

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ ziyaretinde ayrıca Aziz Simon Manastırını da ziyaret etti. 6’cı yüzyıl başlarında mucizeler dağında bir sütun üzerinde yaşayan Aziz Simon’un yaşadığı inzivai hayat sitilinin tarihsel serüvenini beraberindekiler ile paylaşan Khalil, ardından Samandağ Titus Tünelini ve Beşikli Mağaralarını da ziyaret etti.

(SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi