fbpx
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Antakya Yahudi Toplumu Başkanı ve Eşi Depremde Hayatlarını Kaybettiler

Depremin yıktığı Hatay’da dört gündür kayıp olan Antakya Yahudi Toplumu Başkanı Şaul Cenudioğlu ve eşi Tuna Cenudioğlu’nun cansız bedenlerine ulaşıldı.

Antakya Yahudi Toplumu Başkanı Şaul Cenudioğlu

Tel Aviv Üniversitesi Moşe Dayan Araştırma Merkezi’nden Dr. Hay Eytan Cohen Yanarocak, Twitter’dan yaptığı paylaşımda Antakya Yahudi Toplumu Başkanı Şaul Cenudioğlu ve eşi Tuna Cenudioğlu’nun depremde hayatını kaybettiğini duyurdu.

Cenudioğlu çiftinin cansız bedenleri, Hatay’a gelen İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ve İsrail’in acil durum müdahale ekibi ZAKA tarafından bulundu.

Yanarocak; İsrail Savunma Kuvvetleri’nin Şaul ve Tuna’nın cesetlerine ulaştığını ve Şaul’un yeğeniyle konuşarak teyit ettiğini açıkladı.

Antakya Yahudi Toplumunu Ayakta Tutmak için Uğraş Veriyordu

Antakya Yahudi Toplumu Başkanı Şaul Cenudioğlu, genel yaş ortalaması 60-70 civarında ve 16-17 kişiden oluşan Antakya Yahudi toplumunu ayakta tutmak için uğraş veriyordu.

Cenudioğlu 2022 Şubat ayında Şalom ArtıOnsekiz’e verdiği röportajda, 1950’lerden önce Antakya’daki Yahudi toplumunda en az 50-60 aile olduğunu, bu ailelerin en az 8-10 kişiden oluştuğunu ve bayramların coşkuyla kutlandığını belirtmişti. Cenudioğlu, 1948’de İsrail’in kurulmasıyla birlikte Antakya’nın göç vermeye başladığını ifade etmişti.

“2500 Yıllık Yahudi Yaşamı Sona Erdi”

Dr. Hay Eytan Cohen Yanarocak, “Bu kayıpla birlikte depremde hasar gören sinagogun kullanılmaz halini de göz önüne alınca maalesef Hatay’da 2500 yıldır devam eden Yahudi yaşamının sona erdiğini söylememiz gerekiyor. Bir tarih kapandı. Çok üzgünüm. Çok” dedi. (Sözcü)

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi