4 Mayıs 2024 Cumartesi

Antalyalı Kadınlar Avrupa’ya Noel Çelengi Üretiyor

Orman atıklarını değerlendiren köylüler Noel çelengi üretiyor. Antalyalı kadınların ellerinden çıkan çelenkler yılbaşı kutlamaları için Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

Süs bitkileri firmalarının 1990’lı yıllardan bu yana üretimi ve ihracatını gerçekleştirdiği çelenkler, çam artığı, çam kozalağı, andız ve selvi dalı, sandal ve Mersin meyvesi gibi tamamen doğal orman artığı ürünlerden yapılıyor.

Kapı, mezarlık ve yemek masası gibi alanlarda kullanılan Noel çelenkleri, ihracatçı firmaların siparişleri doğrultusunda ağustos ayından aralık ayının ilk haftasına kadar Antalya’da kadınlar tarafından hazırlanıyor.

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Yılmaz, Noel kutlamalarının 24 Aralık’ta başladığını belirterek, bu döneme yönelik Noel çelenkleri hazırladıklarını söyledi.

Orman artığı, çöp olacak ürünleri işleyerek ekonomiye kazandırdıklarını dile getiren Yılmaz, bu alanda çalışanların tamamının kadın olduğunu belirtti.

500 BİN NOEL ÇELENGİ İHRAÇ EDİLDİ

Noel çelenklerini birçok Avrupa ülkesine ihraç ettiklerini anlatan Yılmaz, “En fazla Hollanda, Almanya, İngiltere, Danimarka, Finlandiya gibi ülkelere gönderiyoruz. Bu yıl yaklaşık 500 bin adet çelenk ihracatımız oldu. Çelenkte kullanılan ürünlere göre fiyatı 1 ile 3 dolar arasında değişiyor” dedi.

Türkiye’nin süs bitkileri alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu aktaran Yılmaz, taşımacılık alanında yeni tip koronavirüs nedeniyle dünyada ciddi sıkıntı yaşandığını ifade etti.

Konteyner bulmakta, hava kargo taşımacılığındaki fiyatlandırmada problemlerin yaşandığını dile getiren Yılmaz, süs bitkilerinin büyük bölümü Avrupa ülkelerine gönderildiği için Türkiye’nin lojistik avantajını kullandığını kaydetti. (Ntv)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi