1 Mayıs 2024 Çarşamba

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya’daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı

Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia etse de, ülkedeki Hristiyanlar baskıyla yüzleşiyor.

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya Devlet Başkanı Prabowo Subianto’nun iktidara gelmesinden sonra ülkedeki kısıtlamaları ele alarak çalışma, Endonezya Diyanet İşleri Başkanlığı’nın verilerine göre yapıldı.

Endonezya’nın kurucu felsefesi Pancasila, ‘beş ilke’ anlamına geliyor ve ülkenin yerel inancına atıfta bulunuyor. Ayrıca son zamanlarda kiliselerin kapatıldığı veya yıkıldığı yönünde çok sayıda haber duyuluyor. Hristiyanlara yönelik asılsız iddialarda da artış yaşanıyor.

Aralık 2023’te Uluslararası Hristiyan Kurumu (ICC), dine hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan Apollinaris Darmawan’ı ziyaret etti.

Raporda aşağıdaki istatistiklere yer verildi:

  • Endonezya’da Hristiyanlar nüfusun yaklaşık yüzde 11’ini oluşturuyor. Buna göre, ülkede yaklaşık 29 milyon Hristiyan yaşıyor.
  • Endonezya’daki Hristiyanların yaklaşık yüzde 15’i Batı Papua’da ikamet ediyor.
  • 2023’te ​Endonezya Temsilciler Meclisi’nin yaklaşık yüzde 15’ini Hristiyanlar oluşturuyor.
  • Endonezya’da yerel halkın üçte ikisi, katı dini yasaların ülke yönetiminde belirleyici olması gerektiğini düşünüyor.

Papa Françesko Eylül Ayında Endonezya’yı Ziyaret Edecek

Papa Françesko, Devlet Başkanı Joko Widodo tarafından davet edildikten yaklaşık 2 yıl sonra Endonezya’yı ziyaret edecek. Ziyareti, 30 Mart tarihinde Endonezya Din İşleri Bakanı Yaqut Cholil Qoumas duyurdu.

Vatikan tarafından yapılan açıklamaya göre, Papa Françesko 3 Eylül’de Endonezya’yı ziyaret edecek. Başkan Widodo, dini hoşgörüyü teşvik etme çabalarının bir parçası olarak Papa Françesko’yu Haziran 2022’de ülkeye davet etti. Başkan, ziyaretin Endonezya adına onur olacağını söyledi. Başkan Widodo, Papa Françesko’nun Endonezya toplumunda çeşitliliğe ve gelişen dini hoşgörüye ilk elden tanık olmasını umuyor.

(Kaynak: Persecution.org)

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi