1 Mayıs 2024 Çarşamba

Atlanta’daki Megakilise, Yardım Kuruluşlarına 500 Bin Dolar Bağışta Bulundu

Atlanta’daki Megakilise, Noel tatili sırasında kadınlara ve çocuklara hizmet veren toplam beş yardım kuruluşuna 500 Bin dolarlık bağışta bulundu. The Worship Center Kilisesi’nden Van Moody, Noel’in gerçek anlamının almaktan ziyade, vermek olduğuna vurgu yaptı. Yardım hizmetine katılan beş örgüt, 95.000 dolarlık çeklerle katkıda bulundu. 

Yardım edilen 5 kuruluş ise, Çocuk Köyü (The Children’s Village), uyuşturucu rehabilitasyon merkezi olan Lovelady Merkezi, tehlike altındaki çocuklara hizmet veren Maranatha Akademisi, erken dönem çocuklar için gelişim merkezi olan Einstein Oyun Parkı ve siyahi çocuklara yardım fonu sağlayan United Negro Koleji (UNCF).

Moody, ‘‘Kilisenin, insanların yaşamlarını geliştirecek projelere başlayabilmelerini veya tamamlayabilmelerini sağlamak için 500.000 dolarlık armağanı, onların bereketlenmesi adına bana büyük mutluluk veriyor’’ açıklamasında bulundu. 

Yıl sonunda bu organizasyonu gerçekleştirmeyi planlayan kilise, Mart ayından itibaren gelen bağışların ve ondalıkların yüzde 10’unu ayırmaya başladı. Moody ve ekibi, yıllardır bu kuruluşlarla çalışıyor ve her sene yeni yılda onlarla paydaşlıkta bulunmayı planlıyor.

Hapishane koşullarının da iyileştirilmesi gerektiğini savunan Moody, 2018 yılında ABD Başkanı Trump ile bir araya gelmişti. 

Etkileyici hizmetlerine rağmen, Noel’deki kampanyaya öncülük eden tek isim Moody değil. Los Angeles’daki Christian Assembly Kilisesi, 5.500’den fazla aileye 5.3 milyonluk tıbbi yardımda bulundu. Güney Carolina’daki Relentless Kilisesi ise, işlerini kaybeden ve bir çocuk bekleyen aile üyelerine 30 bin dolarlık bağışta bulundu. (CHL)

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Episkoposlar, Katoliklere Yönelik Saldırıları Kınadı

Hindistan'da episkoposlar, aşırılık yanlısı bir grubun Katolik okuluna yönelik saldırısını kınadı. 16 Nisan'da yaşanan saldırıda Telangana eyaletindeki Rahibe...

Hristiyan Liderler Ruanda Soykırımının 30. Yılını Andı

Afrika Hristiyan Uzmanlar Forumu (ACPF) üyeleri, yaklaşık 800 bin kişinin hayatını kaybettiği Ruanda soykırımının 30. yıldönümünde mağdur...

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Saldırılar Son Bulmuyor

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Hristiyanlara zulmeden Müttefik Demokratik Güçler (ADF) adlı terör örgütü, Beni kentinde düzenlediği saldırıda 12...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi