26 Nisan 2024 Cuma

 ‘Aziz Petrus’un Hayatı’ Sahneleniyor!

İskenderunlu Hristiyan gençler, tiyatro gösterisine hazırlanıyor.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan, farklı meslek sahibi ve farklı mezheplerden bir grup Hristiyan genç, ‘Aziz Petrus’un Hayatı’ isimli tiyatro oyunu hazırlıyor. Çalışmaları yaklaşık 8 aydır süren oyun 29 Ocak 2017 Pazar günü saat 18.00’de İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesi’nde sahnelenecek.

Yaklaşık 24 kişinin yer aldığı tiyatro oyununa, öğrenci, gazeteci, mühendis, esnaf, muhasebeci, röprezant ve teknisyen olmak üzere farklı meslek grubundan ve farklı yaş grubundan insanlar bir uyum içerisinde ayladır hazırlanıyorlar.

Oyunu İncil’den ve Aziz Petrus’un hayatı ile ilgili birçok yardımcı eserden esinlenerek yazan ve yöneten İlyas Edip Terbiyeli, oyunda aynı zamanda Mesih İsa rolünü de oynayacak. Oyunun başkahramanı Aziz Petrus’u ise Sezar Kurutan canlandıracak.

Yaklaşık 8 aydır, özel yaşamlarından ödün vererek hummalı bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydeden İlyas Edip Terbiyeli; “Bu Tiyatro oyununu İskenderun’da yaşayan ve çeşitli mezheplerden olan, tamamen amatör oyuncularla gerçekleştireceğiz. 8 aylık bir süre içinde oyunumuzu hazırlamaya çalıştık. Oyunun yazımı, yönetimi, dekor hazırlama ve kostüm çalışmaları tamamen grubumuza aittir. Büyük bir emekle yaptığımız bu çalışmayı, Allah nasip ederse 27 Ocak Pazar günü sahneleyeceğiz. İskenderun’da beraberce yaşayan ve çeşitli mezheplerden oluşan 24 kişilik müthiş bir grubumuz var. Bu oyun için büyük bir özveri gösterdiler. Bu hafta sonu da bu çalışmanın, bu emeğin karşılığını alacağız. İskenderun’da ve bu bölgede yaşayan tüm Hristiyanları oyunumuzu izlemeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Oyunun içeriğinden de bahseden Terbiyeli; “Aziz Petrus’un Hayatı adlı tiyatro oyunumuz 13 sahneden oluşuyor ve yaklaşık 2 saat kadar sürüyor. İsa Mesih’in, Petrus’u görevlendirmesi, Kutsal Ruhun öğrencilerin üzerine inmesi ve Petrus’un mucizelerinin konu alındığı oyun Petrus’un Ölümü ile son buluyor. İzleyenleri, çok güzel bir gösteri bekliyor” şeklinde konuştu.

Terbiyeli, Kilisede Tiyatro Oynama geleneğinin İskenderun’da uzun yıllardır sürdüğünü bu yıla kadar birçok dini oyunun oynandığını ve imkânlar el verdiğince civardaki bölge kiliselerinde de gösterilerin gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

(İlyas Edip Terbiyeli / SAT-7 Türk-İskenderun)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi