26 Nisan 2024 Cuma

Azizler Bayramına İskenderun ve Kapadokya’da Sade Kutlama

İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesi’nde her yıl 1 Kasım tarihinde gerçekleştirilen ‘Tüm Azizler Bayramı’ bu yılda sade bir törenle ve cemaatin sınırlı katılımı ile kutlandı.

Gerçekleştirilen ayini Kilise Pederi Dariusz Dogondke yönetti. İncil’den bölümlerin okunduğu ayinde, kısa bir vaaz veren Peder Dogondke, imanlı olanların göklerdeki ödülünün de büyük olduğunu vurguladı. Tüm azizlerimizin, Rab İsa’nın içlerinde olmasıyla kutsal kılınmış olduklarına işaret eden Peder Dogondke, Azizlerin Göksel Yeruşalim’e girdiğini, yeryüzünde halen yürüyen ve İsa’nın ardından haçını taşıyan herkesin birer aziz adayı olduğunu belirtti.

Öte yandan Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti de Nevşehir/Kapadokya’daki şapel de ‘Tüm Azizler Bayramı’ dolayısıyla özel bir ayin düzenledi. Buradaki ayinde konuşan Episkopos Bizzeti, Azizlerin Hristiyan yaşamında büyük yerleri olduğuna dikkat çekerek, tüm azizlerin yaşamlarının bizler için bir örnek olmasını da temenni etti. Bizzeti; “Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi şimdi bulunduğumuz Kapadokya Bölgesinde de önemli azizlerimiz yaşamıştır. Bu kutsal yerlerden hepsine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Episkopos Bizzeti’den Oldukça Sade 5’nci Yıl Kutlaması

Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Monsenyör Paolo Bizzeti, Episkoposluğunun ve İskenderun Katedralinde göreve başlamasının 5’ci yılını Kapadokya’da, cemaat ailesiyle birlikte kutladı. Beşinci yıl kutlamasına az sayıda cemaat üyesi katıldı.

1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilen görkemli bir törenle İskenderun Katedralinde ‘Episkoposluk’ görevine başlayan Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti, episkoposluğunun 5’ci yıldönümünü tüm dünyada etkili olan Covid-19 Pandemisinin gölgesinde kutladı.

Kapadokya’da cemaat üyeleriyle birlikte yıldönümünü sade bir şekilde kutlayan Monsenyör Bizzeti, gerçekleştirilen ayinde; annesi, babası ve iki kardeşiyle birlikte mutlu bir şekilde yaşamını sürdürürken 1966 yılında ailesinden ayrılarak İsa’nın yolunda ilerlemeye karar verdiğini anlattı.

İsa’nın ailesinde yürürken olaylara daha geniş bakmayı öğrendiğini kaydeden Monsenyör Bizzeti; “İsa bizleri davet ettiği zaman, bizden kendi ailemizden ayrılmamızı istemiyor. İsa’nın yolunda yürürken, kendi ailemizi daha çok sever ve daha çok hizmet edebiliriz. Bu nedenle sizi duaya davet ediyorum. Anadolu Kilisesi için dua edelim, gençler, İsa’nın ailesine hizmet etmeye olumlu cevap versinler. Hayatını İsa’ya adayacak daha çok kişilere ihtiyaç var!

Şu anda Kapadokya’yız. Bu bölgede çok keşiş yaşadı ve hayatlarını İsa’ya adadılar. Onların hayatı bizlere çok şey anlatıyor ve öğretiyor. İyi ve dürüst bir Hristiyan ailesi, herkes için faydalı olabilir. Ülkenin tarihinde de görüyoruz ki farklı inançlar hep birlikte çok daha güzel yaşıyorlardı. Tek inanç, yaşamı daha kapalı hale getiriyor” diye konuştu. Monsenyör Bizzeti, gerçekleştirilen ayinin sonunda kendisi için sürpriz olarak yapılan pastayı da cemaat ailesiyle birlikte kesti.

Tüm Azizler Bayramı nedeniyle gerçekleştirilen kutsal ayinler, kutsanmış ekmek ve şarabın dağıtılmasıyla sona erdi. Salgın dolayısıyla ayinlere kısıtlı sayıda cemaat üyesi iştirak ederken, sosyal mesafe-maske-hijyen kurallarına da riayet edildi. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi