29 Nisan 2024 Pazartesi

Bakan Koca: Delta Plus Varyantı 3 Farklı Şehirde Görüldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı illere göre haftalık Covid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide Ankara’da 71,99, İstanbul’da 54,60, İzmir’de 23,51 oldu. Son 1 haftada vaka sayısının en fazla azaldığı iller ise Gümüşhane, Eskişehir, Artvin, Denizli ve Bartın oldu. Bakan Koca, Delta Plus varyantının 3 kişide, 3 farklı şehirde görüldüğünü, bunlardan bir tanesinin İstanbul olduğunu belirtti. Delta varyantının tespit edildiği il sayısının ise 30’u bulduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 26 Haziran – 2 Temmuz arasında illere göre her 100 bin kişide görülen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayılarını açıkladı. Koca ayrıca, Delta Plus varyantının 3 kişide, 3 farklı şehirde görüldüğünü duyurdu.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgının sonu aşı ile geliyor. Yarına bugünden daha güvenli bakabilmek için aşınızı olun” ifadelerini kullandı.

İllere göre haftalık Covid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide Ankara’da 71,99, İstanbul’da 54,60, İzmir’de 23,51 oldu.

VAKA SAYISI EN FAZLA AZALAN İLLER

Öte yandan Bakan Koca, vaka sayısı son 1 haftada en fazla azalan illeri de açıkladı. Buna göre, Gümüşhane, Eskişehir, Artvin, Denizli ve Bartın vaka sayılarının en fazla azaldığı iller oldu.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz; Gümüşhane, Eskişehir, Artvin, Denizli ve Bartın. Salgının sonu aşı ile geliyor. Yarına bugünden daha güvenli bakabilmek için aşınızı olun.”

ELTA PLUS VARYANTI 3 KİŞİDE GÖRÜLDÜ

Koca, ayrıca Delta Plus varyantının 3 kişide, 3 farklı ilde görüldüğünü bildirdi.

Koca, şunları söyledi: “Delta Plus 3 kişide, 3 farklı ilde görüldü. Bunlardan biri İstanbul. Ankara’da yok. Diğer iki ili söylemeyeyim. Bu kişilerin de genel durumları iyi, ayaktan takip edilen hastalar. Dolayısıyla o açıdan daha ağır geçiren kişiler değil. Delta ise sayıları giderek artıyor, 284’lere kadar çıktı. İl sayımız da artıyor, 30’u buldu. Türkiye’ye 35,5 milyon doz BioNTech aşısı geldi, perşembe günü 1,5 milyon doz daha gelecek.”

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi