14 Mayıs 2024 Salı

“Biz Şarkıyız” Gençlik Müzik Gecelerinin İkincisi Gerçekleşti

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II himayesinde ve takdisleri ile gerçekleşen “Menk Yerk Enk – Biz Şarkıyız” konserlerinin ikincisi coşkulu geçti. 

12 Temmuz Çarşamba akşamı, Kınalıada Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’nin bahçesinde düzenlenen “Menk Yerk Enk” konseri, Patriklik Adalar din görevlisi Üstrahip Harutyun Damadyan, Patrik vekili Kıdemli Peder Krikor Damadyan, Patriklik Anadolu din gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan, Peder Nerses Ayvazyan ve kalabalık izleyicilerin katılımı ile gerçekleşti. 

Gecenin açılış konuşmasında Narod Zurnacı, sırasıyla sahne alacak olan piyanistler Michael Ekmekçi ve Bared Çağlıçubukçu’yu tanıttı. 

İlk olarak sahneye piyanist Michael Ekmekçi geldi ve sunduğu repertuar ile müzikseverlerden alkışlar aldı. 

Daha sonra, 2021 İtalya Uluslararası Citta di Barletta Young Musician Piyano Yarışması – ÜÇÜNCÜLÜK
2022 Adana Rhapsody Uluslararası Piyano Yarışması – MANSİYON
2022 İstanbul IPC Uluslararası Piyano Yarışması – BİRİNCİLİK
2023 İstanbul Uluslararası Pera Piyano Festivali Yarışması- BİRİNCİLİK
Ödüllerini alan, Mimar Sinan G.S.Ü. Devlet Konservatuvarı tam zamanlı piyano öğrencisi, 15 yaşındaki piyanist Bared Çağlıçubukçu sahne aldı. 

İlk kez halk karşısında konser veren genç sanatçı önce yabancı ve Ermeni bestecilerden klasik eserler, sonrasında Kilise dualarından üçünü çaldı. Son olarak ise yine bir ilk yaşandı. Sanatçının annesi ünlü korist ve solist Maral Ayvaz Çağlıçubukçu’nun seslendirdiği “Oror” (Ninni) parçasına piyanoyla eşlik etti. 

Ardından “Menk Yerk Enk” konserlerinde gelenek halini alan sürpriz finalde, Lusavoriç Korosu şefi Hagop Manigonyan’ın orgu eşliğinde, Maral Ayvaz Çağlıçubukçu ve konseri izleyen tüm sanatseverler birlikte “Azk Parabandz” şarkısını seslendirdiler. 

Gecenin kapanışında gönül sözünü konuşan Üstrahip Harutyun, genç sanatçıları ve solist Maral’ı sahneye davet ederek önce onlara katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu. Bu oluşumun gerçekleşmesi için takdislerini sunan, gençlerin bir araya gelmesine önem veren Patrik Hazretleri’ne de ayrıca teşekkür etti. 

Piyanist Bared’in sanatçı bir aileden geldiğine de dikkat çeken Üstrahip Harutyun, büyük dedesi tiyatrocu, kulis dergisi sahibi merhum Hagop Ayvaz’ı ve geçtiğimiz günlerde Rab’be yolculanan dedesi, Zıvartnots Korosu Şefi Kıdemli Okuyucu Kevork Çağlıçubukçu’yu da andı, “Bizler ne zaman yeşereceğini bilmeden tohumları ekeriz ve gün gelir o tohumlar meyve verir. İşte önemli olan çocuklarımıza, gençlerimize doğru tohumları ekebilmemizdir” diyerek sözlerini tamamladı. 

Ardından sanatçılara gecenin afişini ve birer hatıra hediyesi sundu. 
Gece, Bared Çağlıçubukçu’nun orgu eşliğinde hep birlikte söylenen Rab’bin duası ile son buldu. Daha sonra sanatçılar ve aileleri din adamlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

Yardım Kuruluşu, Hristiyan Kızın Hayalini Gerçekleştirdi

Hindistan'ın küçük bir köyünde yaşayan Radha, inancı nedeniyle toplumdan dışlanıyordu. Ekonomik sıkıntılardan dolayı eğitim hayatına devam edemedi....

Sam Allberry’nin Semineri İstanbul’da Gerçekleşti

İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, 11 Mayıs Cumartesi günü "Cinsellik" konusunu ele alan önemli bir seminere ev...

Yeşilköy Surp Isdepanos Kilisesi’nde Kutsal Sunu Ayini

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II. Yeşilköy Surp Isdepanos Kilisesi'ndeki Surp Badarak'a (Kutsal Sunu Ayini) riyaset etti...

Mısır’da Hristiyanlara Yönelik Saldırıların Önlenebileceği Duyuruldu

Mısır'da Hristiyanların yaşadığı iki köye saldırı düzenlendi. Saldırılar hakkında açıklama yapan insan hakları örgütü, yetkililerin saldırıyı önlemek...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi