4 Mayıs 2024 Cumartesi

Cezayir’de Hristiyan Adam Hapse Mahkum Edildi

Cezayir’de 8 Temmuz Perşembe günü bir yargıç, Hristiyanlığı benimseyen kişiyi Müjde’yi yaymak için yetkisiz şekilde bağışları kabul ettiği gerekçesiyle altı ay hapis ve 100.000 dinar (740 ABD Doları) para cezasına çarptırdı.

Ahmed Beghal (güvenlik nedeniyle ismi değiştirildi), Cezayir’in yaklaşık 145 kilometre güneybatısında yer alan Ain-Defla kentindeki Khemis Meliana’daki bir mahkemede cezaya mahkûm edildi. Suçlamaları reddeden Beghal, Morning Star News’e ‘‘Hakkımda güvenlik güçleri tarafından hazırlanan asılsız suçlamalar ve sahte rapor mahkemeye sunuldu. Ailem mahkeme ve güvenlik adına yapılan bu adaletsizlik ve tuzak nedeniyle duygusal olarak acı çekti’’ açıklamalarında bulundu.

Hristiyanlığı benimsemesi nedeniyle 2017’de eşi ve çocukları tarafından terk edilen Beghal, ailesinin başkalarının zulmüne maruz kaldığını söyledi. Beghal, ‘‘Zor koşullar ve zulüm nedeniyle çok zor bir aşamadan geçiyorum. Kişisel ve sosyal hayatımda adaletsizlikle mücadele ediyorum’’ dedi.

Beghal, iddiaların yer aldığı raporu okumadan imzalamak zorunda kaldığını ve cezanın bu rapora dayandırıldığını söyledi. Polis, 17 Nisan’da Beghal’i hakkında suçlamalar olduğu gerekçesiyle gözaltına aldı. Suçlamalar 03/06 sayılı Kanun olarak bilinen ve ülkedeki Hristiyanların ibadetlerini düzenleyen yasaya dayanıyor. Yasaya aykırı davrananlar, iki ila beş yıl hapis ve 500.000 ila 1 milyon Cezayir dinarı (3.745 ABD Doları ila 7.490 ABD Doları) para cezasına çarptırılabilir.

Beghal, ayrıca güvenlik güçlerinin kendisini haksız yere eski eşini ve kızlarını tehdit etmekle suçladığını, bunun sonucunda 15 saat sorguya çekildiğini ve evinin arandığını söyledi. Khemis-Miliana’daki bir kafede tutuklanan Beghal, üç saat boyunca sorguya çekti. Beghal, cezaya itiraz başvurusunda bulunacağını söyledi.

Ülkede 2000 yılından itibaren binlerce Cezayirli, İsa Mesih’e iman etti. Cezayirli yetkililer Hristiyan sayısını 50 bin olarak tahmin ediyor, ancak bunun yaklaşık iki kat olabileceği belirtiliyor.

Open Doors’un 2018 Dünya İzleme Listesi’nde 42. sırada yer alan Cezayir, 2021 yılında 24. sıraya yükseldi. (CHL)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi