4 Mayıs 2024 Cumartesi

Çin Komünist Partisinin 100. Yıldönümünde Kilise Üyeleri Tutuklandı

Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) 100. yıldönümünde, Almighty God Kilisesi’nin (CAG) üyeleri hedef alındı.

Din özgürlüğü dergisi olan Bitter Winter, Nisan ve Haziran ayları arasında 400 CAG üyesinin tutuklandığını duyurdu. Yeni bir dini hareket olarak kabul edilen Almighty God Kilisesi, aynı zamanda Çin’de en çok zulüm gören dini gruplar arasında yer alıyor.

Shanxi eyaletindeki Devlet Güvenlik Ofisi tarafından yayınlanan belgeye göre, tutuklamalar, ÇKP’nin 100. yıl dönümü kutlamaları sırasında toplumsal düzenin korunması adına yapıldı. Henan Eyaletindeki bir hükümet çalışanı, kutlamalara hazırlanan ÇKP’nin kilise üyelerinin tutuklanma emrini verdiğini söyledi. Henan eyaletinde Nisan ve Haziran ayları arasında en az 265 CAG üyesi tutuklandı.

Serbest bırakılan bir CAG üyesi sorgulama sırasında bazı polis memurlarının kılık değiştirerek üç ay boyunca evini gözetlediklerini öğrendiğini söyledi. Polis ayrıca iki CAG üyesi kadının fotoğrafını göstererek nerede olduklarını söylemeye zorladı.

Polis ayrıca İç Moğolistan Özerk Bölgesi’ndeki Baotou şehrinde CAG üyelerini tutuklamak için operasyonlar düzenledi. Bitter Winter, operasyonlar sonucunda iki gün içinde en az 70 CAG üyesinin tutuklandığını bildirdi. 19-25 Mayıs tarihleri arasında Guandong eyaletindeki polis çeşitli şehirlerden yaklaşık 160 üyeyi tutukladı.

Nisan ayında yapılan operasyonlarda ise en az 116 CAG üyesi tutuklandı. Ayrıca kiliseler ve kişisel mallar yağmalandı. Shanxi eyaletindeki yetkililerin 15 Haziran’da CAG üyelerini hedef alan ve Temmuz ayının sonuna kadar sürebilecek bir çalışma başlattığı öğrenildi.

26 Haziran itibariyle, Changzhi şehrinden 124, Lüliang şehrinden 83, Jinzhong şehrinden 67, Linfen şehrinden 96 ve Datong şehrinden 33 kişi olmak üzere toplamda 403 CAG üyesi tutuklandı. (CHL)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi