4 Mayıs 2024 Cumartesi

Uluslararası Hristiyan Örgüt, Dünyanın En Büyük Hastane Gemisini İnşa Etti

Koronavirüs salgını dünya çapındaki Hristiyan organizasyonlarının faaliyetlerini kısıtlamış olsa da bazı kuruluşlar bu süreç içerisinde kampanyalarını geliştirip yeni boyutlara taşımayı başardı.

Günümüzde dünyanın en çok özel hastane gemilerinin yöneticisi olan Hristiyan uluslararası bir yardım kuruluşu Mercy Ships, ücretsiz sağlık hizmetleri, sosyal kalkınma projeleri, nüfus sağlığı eğitimi, akıl sağlığı programları, tarımsal projeler ve ölümcül hastalara palyatif bakım gibi insani yardımlar sunuyor.

Mercy Ships Yardım Kuruluşu, 57’den fazla gelişmekte olan ülkede ve dünya çapında 18 gelişmiş ülkede faaliyet gösteriyor. Geçtiğimiz yıl çok fazla bağış alan yardım kuruluşu en çok faaliyet gösteren Hristiyan organizasyonlarından biri oldu.

Mercy Ships bu yıl yeni inşa ettiği Global Mercy tıp gemisini kullanarak hizmetlerini bir üst seviyeye taşımayı planlıyor. 43 yıllık Hristiyan yardım kuruluşu tarafından inşa edilen gemi şu ana kadar dünyanın en büyük özel tıbbi hizmet gemisi olarak adını duyurdu.

Global Mercy Gemisi, bu yılın başından Çin’deki Tianjin Xingang gemi iskelesinden suya indirildi ve 10 Mayıs’ta deniz üstü sürüş testlerini başarıyla tamamladı.

Tıbbi yardım gemisinin gerçekleştireceği ilk Afrika seferinden önce Belçika – Antwerp’e giderek ekipman ve iç donanım ile ilgili eksikleri tamamlanacak.

Başkan Vasnes, “Mercy Ships projesinin şuan için hem finansmana hem de personele ihtiyacı var. Gönüllüleri işe almaya karar verdik ve çok fazla talep aldık. Birçok insan yaptığımız işi destekliyor” açıklamasında bulundu.

Global Mercy, cerrahlardan hemşirelere, denizcilerden aşçılara, öğretmenlerden elektrikçilere kadar çeşitli mesleklerden toplam 800 gönüllü kapasitesine sahip.

Söz konusu proje her yıl Afrika ve diğer ülkelerdeki 5.800 kişiye ücretsiz acil cerrahi yardım sağlamak için oluşturuldu. Yapılan istatistikler projenin 50 yıl boyunca hizmet vermesi sonucunda, 290.000 kişinin hayatlarını değiştirecek hayati yardım sağlayabileceğini gösterdi. (O.D/cnl.news)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi