27 Nisan 2024 Cumartesi

Derse Bağlanmak İçin Dağa Çıkıyorlar

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında Eğitim Bilişim Ağı (EBA) platformundan canlı yayınlanan dersleri dağda şebekenin çektiği noktada takip edebilen öğrenciler, internet sorununun giderilmesini bekliyor.

İlçe merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Dodurga Mahallesi’nde yaşayanlar öğrenciler, altyapı sorunu ve GSM şebekelerinin çekmemesi nedeniyle evlerinden EBA’ya bağlanmakta güçlük yaşıyor. Öğrencilerin velileri ve Mahalle Muhtarı Rasih Mete’nin aracıyla internetin çektiği dağlık alana ulaşan öğrenciler, yaşadıkları sorunun giderilmesini istiyor.

GSM şirketlerini çözüm için defalarca aramasına rağmen sorunun giderilmediğini ifade eden Mete, “İnternetin çektiği bazı noktalara çocuklar geliyor. Arabası olanlar kendi geliyor. Olmayanlar da yaya gelip sıcakta zeytin ağaçlarının gölgelerinde ders yapmak için mücadele ediyorlar. Çoğu zaman geldikleri noktada da internet çekmiyor. Yarısının interneti, yarısının telefonu yok. Çocuklarımızın derslerinden geri kalmamaları için yetkililerden yardım bekliyoruz” diye konuştu.

Gölbent Ramazan Patat Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Betül Baran, mahallede internet çekmediği için internetin çektiği alanlara ders yapmak için geldiklerini dile getirdi. İnternete bağlandıkları alanlarda da zaman zaman sorun yaşadıklarını kaydeden Baran, “Zor anlar yaşıyoruz. Yetkililerden yaşadığımız soruna çare bekliyoruz” dedi.

Öğrenci Burak Gökmen (13), köydeki iletişim sorunu nedeniyle canlı derse bağlanmak için dağlık alana geldiklerini söyledi. Ailesinin eve internet bağlatmak istediğini, gelen yetkililerin de “Kutu bozuk” deyip bağlamadan döndüklerini anlatan Gökmen, “Bize kimse yardımcı olmuyor. Telefon ve tabletimiz olmasına rağmen internetimiz olmadığı için canlı derslere katılamıyoruz. Derslerden geri kalıyoruz diye konuştu. (NTV)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi