29 Nisan 2024 Pazartesi

Ebeveynlerin Çoğu, İsa Mesih’deki Kurtuluşa İnanmıyor

Arizona Christian Üniversitesi Kültürel Araştırma Merkezi’nden Dr. George Barna tarafından yapılan araştırmaya göre, Y kuşağı ebeveynlerin çoğu çocuklarına Kutsal Kitap’a dayalı bir dünya görüşünü aktarmıyor. Dr. Barna, ‘‘Amerika’daki küçük çocuğu olan ebeveynlerin çoğu, bugün hayatını kaybetse büyük ihtimalle sonsuz yaşama sahip olamayacak’’ dedi.

Araştırma, günümüzdeki Amerikalı ebeveynlerin büyük bir kısmının Kutsal Kitap’a dayalı bir dünya görüşünden ve çocuklarına aktarabilecekleri sağlam bir inançtan yoksun olduğunu ve bu durumun gelecek nesillerin ruhsal gelişimini önemli ölçüde etkileyebileceğini gösteriyor. Dr. Barna, ‘‘Çoğu insan, 13 yaşında sahip olduğu dünya görüşüyle hayatını kaybediyor’’ diyerek, çocuklarla Hristiyan dünya görüşünü paylaşmanın önemini vurguladı.

Çalışmaya göre, Amerikalı ebeveynlerin yüzde 67’si kendini Hristiyan olarak tanımlarken, sadece yüzde 2’si Kutsal Kitap’a dayalı bir dünya görüşüne sahip. Dr. Barna, ‘‘Ebeveynler hakkında öğrendiğimiz en önemli şeylerden biri, Kutsal Kitap’ın güvenilir, gerçek veya yaşamlarıyla ilgili olduğuna inanmamalarıdır. Kutsal Kitap’ta bizlere verilen Tanrı görüşüne sahip değiller’’ dedi. 

Katolik, Protestan ve Afro-Amerikalı Protestan kiliselerindeki ebeveyn grubun sadece yüzde 1’inin Kutsal Kitap’a dayalı bir dünya görüşüne sahip olduğu görüldü. Bu oran Evanjelik, Karizmatik ve herhangi bir mezhebe bağlı olmayan kiliselerde yüzde 9’dur. Dr. Barna, Hristiyan dünya görüşünün yaklaşık 25 yıldır düşüşte olduğunu söyledi.

Focus on the Family kuruluşunun Ebeveynlik ve Gençlik başkan yardımcısı Dr. Danny Huerta, ‘‘Hristiyan bakış açısı ve dünya görüşü açısından üzücü bir sonuç ama şaşırmadım. Kültür, dilediğimiz gibi yaşama konusunda insanları etkiledi. Sonuç olarak tüketici odaklı bir kültür yaratıldı’’ dedi. 

Çalışma, sonucun çeşitli nedenlerine işaret ediyor. Özellikle devlet okullarının ve hükümet yasalarının kültürü etkilediğine değinildi. Dr. Huerta, ‘‘Bu, Kutsal Yazılar’daki gerçeği öğrettiğimizden emin olmak için bir fırsat ve kiliseye bir uyandırma çağrısıdır’’ dedi.

Endişe verici sonuçlara rağmen umudunu koruduğunu söyleyen Dr. Barna, ‘‘Sonuçlar, Hristiyanlığın Amerikan kültüründe yok olacağı anlamına mı geliyor? Bu düşünceye sahip olmak için Tanrı’nın Amerika’dan vazgeçtiğine inanmanız gerekir. Gerçek şu ki, ülke genelinde Kutsal Kitap’a dayanan bir dünya görüşüne sahip milyonlarca yetişkin var. Tanrı, sonuçları tersine çevirmek için onları kullanabilir’’ dedi. (CBN)

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Hatay İskenderun’da Palmiye Pazarı

İskenderun’da Bayram Coşkusu Kilise Bahçesine Taştı İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde, geçtiğimiz Pazar günü İsa Mesih’in Yeruşalim’e...

Evrensel Coşku Yaratan “The Chosen” SAT-7’ye Geliyor

SAT-7, uluslararası boyutta başarılı olan The Chosen dizisini yakında platformlarında yayınlanacağını duyurmaktan mutluluk duyuyor. The Chosen, Orta...

Acıların Ortasında Yaşam Mücadelesi Veriyorlar

Nijerya'da ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin (IDP) yaşadığı kamplarda acı ve gözyaşı hakim. Kamplarda çok sayıda kadın...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi