26 Nisan 2024 Cuma

Ekümenik Patrik Bartholomeos, ABD’ye Ziyarette Bulunacak

ABD Rum Ortodoks Kilisesi Başepiskoposu Elphidoporos, 23 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan resmi bir ziyaret için Ekümenik Patrik Bartholomeos’u Amerika Birleşik Devletleri’nde ağırlayacak. Mayıs 2020’de yapılması planlanan ziyaret, salgın nedeniyle ertelenmişti.

Başepiskopos Elphidoporos ile Ekümenik Patrik Bartholomeos

Ekümenik Patrik, Amerika Birleşik Devletleri’ne üçüncü resmi ziyaretini gerçekleştirecek.

Resmi heyette ayrıca Kadıköy Metropoliti Emmanuel Adamakis, Marmara Adası Metropoliti Yusuf, Yeni Çeşme (Nea Krina Kalomaria) Metropoliti Ioustinos, Özel Patriklik Dairesi Direktörü Rev. Ecclesiarch Aetios, Patrikhane Genel Sekreteri Prof. Dr. Konstantinos Delikostantis, iş adamlarından Panagiotis Xenokostas ve Panteleimon (Laki) Vingas, gazetecilerden Hakan Çelik, Panagiotis Grafiadelis ve Temistokli Karanikola yer alıyor. Washington DC’de başlayacak olan resmi ziyarete ABD Başkanı Joe Biden, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Yunanistan’ın ABD Büyükelçisi Alexandra Papadopoulou ve Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Hasan Murat Mercan’ın da katılması bekleniyor.

Washington DC’de planlanan etkinlikler arasında Ayasofya Katedrali’nde Pan-Ortodoks Patriklik ayini, Ortodoksluk ve Helenizm Senatörlerinin göreve başlama töreni, din adamlarıyla öğle yemeği, Amerikan Helenik Eğitim İlerleme Derneği ( AHEPA ) ile akşam yemeği, Kutsal Kitap Müzesi’nde Ortodoks Hristiyan Kültürel Mirasının Daimi Sergisi’ni kutsama ve Ulusal Kiliseler Konseyi tarafından Capitol Hill’de bir Ekümenik Resepsiyon yer alıyor.

27 Ekim’de resmi heyet, Pittsburgh Uluslararası Havaalanı’na gelecek ve ardından WV, Weirton’daki Evgenia’nın Umut Evi’ni ziyaret edecek.  Weirton’daki All Saints Kilisesi’nde düzenlenecek ayinden sonra Psaros ailesi tarafından verilen öğlen yemeğine yerel din adamları ve liderlerle birlikte katılacak. Aynı günün ilerleyen saatlerinde ziyaret Indiana’daki South Bend Uluslararası Havalimanı’nda, resmi karşılama ve Archon Merkourios ve Libby Angeliades ile akşam yemeği şeklinde devam edecek. 28 Ekim Perşembe günü, St. Andrew Kilisesi’nde ayin düzenlenecek. Notre Dame Üniversitesi Rektörü ile toplantının ardından Hazretleri onuruna üniversitede kültürel konser düzenlenecek. Akşam ise Notre Dame Üniversitesi’nde fahri unvan alacak.

29 Ekim Cuma günü, Resmi Delegasyon, Ekümenik Patrik Bartholomeos’un Başepiskoposluk Konseyi’ne hitap edeceği New York’a gidecek. Nicholas J. Bouras Ödülü ve Ekümenik Patrik Bartholomeos Vakfı Kurucular için Akşam Yemeği düzenlenecek ve eski Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya ödül sunulacak. 30 Ekim Cumartesi günü, Resmi Delegasyon, Başepiskoposluk din adamları ile Holy Cross Teoloji Okulu öğrencileriyle bir araya gelecek. Heyet, akşam ise Dr. Albert Bourla, Dr. Uğur Şahin ve Dr. George Yancopoulos’u onurlandıran Patrik Athenagoras İnsan Hakları Ödülü Töreni’ne katılacak.

31 Ekim Pazar günü, Başepiskopos Elpidophoros ve Kutsal Episkoposluk Meclisi üyeleri ile Holy Trinity Başepiskoposluk Katedrali’nde ayin gerçekleştirilecek. Akşamın ilerleyen saatlerinde, Patrik Bartholomeos, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki İstanbul, Gökçeada ve Bozcaada’nın çocukları ve yurttaşları tarafından verilen akşam yemeğine katılacak. 1 Kasım Pazartesi günü, Amerikan Yahudi Komitesi (AJC), dinler arası diyalog ve Ortodoks-Yahudi ilişkilerine katkıları nedeniyle Ekümenik Patrik’e ödül takdim edecek.

Ekümenik Patrik, Aziz Pavlus Şapeli’nde Agiasmos ve Başepiskoposluk Personelinin kutsamasını gerçekleştirecek, ardından New York Dini Liderleri için Başepiskopos Elpidophoros’un ev sahipliğinde bir öğle yemeği sunacak. 2 Kasım Salı günü, Patrik Hazretleri Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi ve Ulusal Tapınak’ta düzenlenecek olan Thyranixia’ya (Kapıların Açılması Töreni) başkanlık edecek.

Günün sonunda Başepiskopos Elpidophoros, Central Park’taki Loeb Boat House’da Patrik Hazretleri’nin Tahta Çıkışı’nın 30. yıldönümü vesilesiyle bir akşam yemeğine ev sahipliği yapacak. Resmi ziyaret, 3 Kasım Çarşamba günü kahvaltı, Amerika Rum Ortodoks Başepiskoposluk Merkezi’nde Kutsal Episkoposluk Meclisi ile bir toplantı ve New Jersey’deki Teterboro Havaalanı’nda bir veda töreniyle sona erecek. (goarch.org)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi