27 Nisan 2024 Cumartesi

Ekümenik Patrik Bartholomeos, Diriliş Yortusu Sebebiyle Patrik Sahak II’yi Ziyaret Etti

Ekümenik Patrik Bartholomeos, Kutsal Diriliş Yortusu sebebiyle, Türkiye Ermenileri Kadasetli Patriği Sahak II’yi ziyaret etti. Ziyaret, Ermeni Patrikhanesi’nde gerçekleşti. Görüşmede Patrik Vekili Kıdemli Peder Krikor Damadyan, Kiliselerarası İlişkiler Sorumlusu Kıdemli Peder Drtad Uzunyan, Rahip Harutyun Damadyan, Rahip Hovagim Seropyan ve Peder Şirvan Mürzyan da hazır bulundular.

Ziyaret ile ilgili, Türkiye Ermenileri Patrikliği Facebook sayfasından yapılan açıklama şöyle:

”Kadasetli Patrik Sahak II. Hazretleri, 6 Nisan 2021, Salı, saat 11.00’de, Rum Patriği Bartholomeos I. Hazretleri’ni Patrikhane’de ağırladı. Rum Patriği’ne yeni Kadıköy Metropoliti Emanuil Adamakis ve yeni Patrik Vekili Rahip Theodoros refakat ettiler. Görüşmede Patrik Vekili Kıdemli Peder Krikor Damadyan, Kiliselerarası İlişkiler Sorumlusu Kıdemli Peder Drtad Uzunyan, Rahip Harutyun Damadyan, Rahip Hovagim Seropyan ve Peder Şirvan Mürzyan da hazır bulundular.

Patrik Bartholomeos Hazretleri, Patrikhane girişinde din adamları tarafından karşılandı ve kabul salonuna geçti. Burada iki ruhani önder birbirlerini selamladılar ve Rum Patriği, Ermeni Kilisesi’nin Kutsal Diriliş Yortusu’nu kutladı. Sohbet esnasında, Patrik Bartholomeos, ilk olarak yeni Kadıköy Metropoliti’ni ve yeni Patrik Vekili’ni tanıttı. Ziyaret vesilesiyle Metropolit Emanuil, Patrik Hazretleri’ne episkoposluk madalyonu takdim etti.

Salgın sürecindeki kısıtlamaların gölgesinde, karşılıklı ziyaretler gerçekleştirmenin zor olduğunu ve bu nedenle Kutsal Doğuş Yortusu’nda ziyaretlerin gerçekleşemediğini hatırlattı. Diğer yandan, Kutsal Diriliş Yortusu vesilesiyle, Ermeni Patriği’ne, biraderane tebriklerini şahsen iletmeyi arzuladığını belirtti. Sohbet esnasında, iki ruhani önder de, pandemi nedeniyle kilise hayatının sekteye uğradığını belirttiler. Diğer yandan, kısıtlı koşullarda dahi olsa, kiliseler hizmetlerini sürdürmeye devam etmekteydiler. Bu vesileyle, pandeminin etkisini bir an önce yitirmesini ve kiliselerin hizmetlerine eskiden olduğu gibi daha aktif bir şekilde devam etmelerini dilediler.

Patrik Sahak II. Hazretleri, ziyaret vesilesiyle Patrik Bartholomeos Hazretleri’ne teşekkürlerini sundu. Pandeminin zorlu koşullarında, İsa Mesih’te bir kardeşlerin, varlığını hissetmek büyük bir lütuftu. Patrik Hazretleri, bu yıl İstanbul’daki Ermeni kiliselerinde törenlerin halka kapalı olarak gerçekleştiğini söyledi. Diğer yandan ise, törenlerin yapılabiliyor olması büyük bir sevinç kaynağıydı. Bu yıl özellikle Patrikliğimiz’in “Lraper” sosyal medya hizmetinin bir kazanımı olarak, tüm törenlerin Patrikliğimizin sosyal medya kanallarından canlı olarak yayınlandığını belirtti. Bu yayınların binlerce insana ulaşması ise bu sıkıntılı süreçteki en sevindirici ve ümit verici haberlerin başında gelmekteydi.

Ruhani Önderimiz, bu ziyaret vesilesiyle Patrik Hazretleri’ne bir sürpriz yaptı. Geçtiğimiz günlerde, Patrikliğimiz bünyesinde, Müteveffa Patrik Mesrob II. Hazretleri hakkında bir anı kitabının hazırlandığını ve bu kitap içerisinde Bartholomeos Hazretleri’nin yazısının ve resimlerinin de bulunduğunu belirterek yeni kitabın ilk nüshalarından birini konuk Patrik Hazretleri’ne takdim etti. Bu vesileyle, iki patrik de, Müteveffa Patrik Mesrob II Hazretleri’ni büyük bir özlem ve sevgiyle andılar.

Ziyaretin sonunda, Patrik Bartholomeos Hazretleri konukseverliğinden dolayı Patrik Sahak II. Hazretleri’ne teşekkür etti ve sonrasında yanındakilerle birlikte Patrikhane’den ayrıldı.”

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi